Athinë, një masakër anti-rome vazhdon prej dy ditësh

Athinë, një masakër anti-rome vazhdon prej dy ditësh

4 PLATFORMA TË REKOMANDUARA PËR KRIJIMIN E WEB-FAQEVE
Uashington/ FBI po heton incidentin e javës së kaluar, të ndodhur midis mbështetësve të Joe Biden dhe Trump-it.
Britanikët boshatisin marketet pas njoftimit për ashpërsimin e masave antiCovid

Sipas informatave të para, të cilat u botuan në mënyrë masive në mediat greke, një trazirë e cila ndodhi të shtunën më 10 qershor në Menidi për një demonstratë anti-rome raciste për vdekjen e një nxënësi 11-vjeçar nga një plumb i rastit, gjatë festës së mbarimit të shkollës. Turma raciste ishte afërsisht 1500 pjesëmarrës të cilët hodhën një lëndë plasëse në shtëpinë e një familjeje rome, ku një nga anëtarët dyshohet të jetë kryerësi i vrasjes. Trazirat ishin sinjali për një masakër të përgjithësuar kundër romëve që jetonin në zonë. Të nesërmen, më 11 qershor, turma raciste, afro 200 vetë u përpoqën të sulmonin zonën e komunitetit rom gjatë një tubimi racist të mbajtur për të dytën ditë rresht. Dy shtëpi rome në zonën e Avlis në Menidi, pësuan dëme serioze sipas policisë, e cila ndaloi pesë të dyshuar. Masakra anti-rome vazhdon në mungesë të lëvizjes antifashiste dhe anti-raciste.

COMMENTS

WORDPRESS: 0