Ana e malit, nxënësit po “Braktisin” shkollat

Ana e malit, nxënësit po “Braktisin” shkollat

Raste të dhunës policore të pajustifikuar/Përse komuniteti rom dhe egjiptian vazhdon të jetë pre e saj
Të rritësh një fëmijë me probleme serioze shëndetësore dhe pa baba…
Ndërtim pa leje, akuzë 60-vjeçares së sëmurë me tumor/ Ligji godet të pamundurit dhe kursen biznesmenët e pallateve pa leje

Emigrimi dhe numri në rënie i lindjeve kanë bërë që gradualisht shkollat 9-vjeçare në njësinë Administrative Ana e Malit pothuajse të boshatisen.

Për krijimin e kësaj ka ndikuar edhe numri i madh i qytetarëve të larguar në vende të ndryshme të Bashkimit Europian për të kërkuar azil. Shkolla 9-vjecare “Veli Tela” e Muriqanit edhe pse një nga më të vjetrat e zonës jo vetëm ka largim nxënësish, por edhe trendi nga viti në vit i numrit të fëmijëve që ulen në bankat e kësaj shkolle është në ulje.

Drejtori i kësaj shkolle Xhevdet Landa thotë se numri i nxënësve krahasur me 4 vite më parë kanë rënë ndjeshëm.Këtë fakt e pranon edhe kreu i njësisë administrative Ana e Malit Arben Ceni

Vitet e fundit në total numri i fëmijëve që kanë lënë shkollat në Shkodër për të emigruar ka shkuar në shifra të larta ndërsa shumë prejt tyre duke mos arritur të vendosen në vendet e BE janë rikhyter në vendet e tyre.

Megjithatë shumë prej tyre pas një viti nga emigrimi rikthehen në Shkodër dhe integrimi i fëmijëve në shkollë nuk është shumë i lehtë.

COMMENTS

WORDPRESS: 0