Alarmante: Elbasani renditet i  dyti nga varfëria

Alarmante: Elbasani renditet i dyti nga varfëria

Kombet e Bashkuara: 10 000 palestinez të shpërngulur nga Gaza, mundësi të kufizuara në ujë, ushqim, higjienë…
Humbi kontrollin e mjetit dhe ra në kanal bashkë me nipin dhe mbesën, humb jetën i moshuari në Gramsh (EMRI)
Shqiptarët e paguajnë karburantin me shtrenjtë

Sipas raportit të fundit të INSTAT për gjithë Shqipërinë, në vitin 2015 niveli i prodhimit të brendshëm bruto PBB-së për frymë është rreth 496 mijë lekë. Sipas renditjes së qarqeve Elbasani renditet I dyti për nga varfëria.ku PBB për frymë është rreth 351mijë lekë duke shënuar kështu një rënie prej 0,5 % ndaj vitit 2014. PBB për frymë e këtij qarku është 29,2 %, nën mesataren e vendit. Duhet theksuar se qarku I Elbasanit ka numrin më të madh të familjeve në skemën e ndihmës ekonomike(20.0% të të gjitha familjeve në skemë në rang vendi) të cilët përfitojnë ndihmë ekonomike. Ndryshe nga qytetet e tera në këtë qark janë shtuar rastet e familjeve të trajtuara me ndihmë ekonomike prej 1672.

COMMENTS

WORDPRESS: 0