Aktivisti/ Miratimi minimumit jetik detyrim ligjor, jo vullnet politik

Aktivisti/ Miratimi minimumit jetik detyrim ligjor, jo vullnet politik

Ndryshon ligji “Për mbrojtjen nga diskriminimi”. Komisioneri detyrohet të ngrejë padi për çështje me interesa kolektive
Censusi 2021, minoritetet egjiptian dhe rom/ Duhet të korrigjoj gabimet e censusit 2011
Aktivisti Marka/ Padia e AlbChrome është presion ndaj aktivizmit, lirisë së shprehjes dhe Sindikatës së Minatorëve të Bashkuar

Janë mbledhur sërish qyetarë para Kryeministrisë për të protestuar mbi rritjen e çmimeve. Ështe e treta herë që ata i bëjnë thirrje kryeministrit te vendit të mbajë premtimin e viteve më parë për heqjen e tvsh së ushqimeve të shportës si dhe miratimin e minimumit jetik.
Në një prononcim për informim.al aktivisti Drejtësi Sociale Gentian Sejrani shprehet se, miratimi minimumit jetik është domosdoshmëri dhe një detyrim ligjor i qeverisë, dhe jo një vullnet politik.
Qytetarët shprehen se do ta vazhdojnë protestën e tyre derisa qeveria të reagojë.

COMMENTS

WORDPRESS: 0