A janë të përballueshme panelet diellore për të gjitha shtresat e shoqërisë?

A janë të përballueshme panelet diellore për të gjitha shtresat e shoqërisë?

Menaxherët në Shqipëri paguhen më pak se pastruesit në BE/Eurostat publikon pagat ………
Elbasan/ Nëna trondit me rrëfimin e saj: “Më iku djali e askush nuk mban përgjegjësi. Mi kanë marrë zemrën…”
“Minoritetet”, ndryshon projektligji,  tashmë Shqipëria bëhet me 9- të minoritete

Kryeministri Edi Rama ka deklaruar sëfundmi se qeveria shqiptare do të ndihmojë familjet dhe fabrikat që të investojnë në panele diellore, si një mënyrë për të përballuar krizën energjetike.Dhe në Kuadër të kësaj deklarate është hapur sëfundmi thirrja e parë për subvencionimin me 70% të financimit . Sipas Ramës panelet diellore për ngrohjen e ujit për abonentët familjarë do të ndikojnë pozitivisht në uljen e konsumit të energjisë elektrike.Por sa të përballueshme janë këto panele për familjet shqiptare ku minimalja e një paneli shkon në 1.000.000 lekë dhe paga minimale e një familje shqiptare arrin në 34 000 lekë apo ndihma ekonomike e tyre në 15 000 lekë? Sipas qytetarëve ky vendim nuk i shkon për shtat kushteve ekonomike të familjeve shqiptare. Të vetmit që mund të përballojnë këtë janë bizneset dhe familjet me gjendje të mirë ekonomike.

COMMENTS

WORDPRESS: 0