20 vite duke pritur për ujë të pijshëm/Video

20 vite duke pritur për ujë të pijshëm/Video

A e di sa shpenzon një familje shqiptare për konsum?
Shmangia e teknologjisë në fëmijërinë e hershme dhe të vonë…
Qytetari me Covid lihet jashtë dyerve të spitalit/ Grida Duma publikon videon alarmante: Shqiptarët nuk mund të dergjen…

 

 

120 familje të varfëra nga komunitetit Rom në  fshatin Mbrostar (Fier), prej 20 vitesh nuk furnizohen me ujë të pijshëm nga Ujësjellës Kanalizime Fier për shkak të mungesës së investimeve.

Fshati duket sikur është ende nën sundimin e Komunizmit, ende i paprekur dhe pa i zhvilluar nga institucionet vendore, të rinjtë kanë zgjedhur emigrimin dhe të vetmit në fshat janë mosha e tretë dhe ata me shumë kërkesa drejtuar institucioneve për ti zgjidhur, por ende sot situata e tyre për ujin e pijshëm është njësoj. 

Të pyetur nga Informim.al ata tregojnë se me ujë furnizohen vetëm tek 2 shtëpi të cilët kanë arritur të instalojnë në banesat e tyre puse për të furnizuar rreth 120 familje rome në fshat. 

 

Brejdon Xhavara

COMMENTS

WORDPRESS: 0