​Ndryshon skema e ndihmës ekonomike. Kontroll mjekësor për të qënë përfitues i saj.

​Ndryshon skema e ndihmës ekonomike. Kontroll mjekësor për të qënë përfitues i saj.

Durrësi vuan nga përmbytjet/ Bllokohen rrugët! Uji mban rrethuar shtëpinë në zonën e ish Kënetës
Elbasan: Banorët e lagjes “Shën Koll” ankohen për ndotjen
Studimi i fundit/Njerëzit që zgjohen herët marrin më shumë mbështetje dhe janë më të lumtur se bufat e natës

Varfëria vazhdon të jetë plagë e shoqërisë shqiptare. Për  shumë familje shqiptare, ndihma ekonomike mbetet e vetmja rrugëdalje për të mposhtur sadopak vështirësitë ekonomike, pavarësisht vlerës minimale të saj. Udhëzimi i ri i Ministrisë së Mirëqënies Sociale dhe Rinisë ndryshonë kriteret e proçedurave për përfitimin e ndihmës ekonomike. Udhëzimi detyron çdo aplikues të ndihmës ekonomike nga mosha 35-70, që të kryejë kontrollin mjekësor, dhe përgjigjen e kontrollit ta dorëzojë pranë administratores sociale, ku bën dhe aplikimin. Në rast të kundërt nuk do të përfitoj ndihmën ekonomike. Gjithashtu, udhëzimi ndryshon dhe afatin e zbatimit te skemës së re të ndihmës ekonomike nga data 15/05/2017 ku ishte afati i udhëzimit të mëparshëm në 01/09/2017. Kjo ndoshta për shkak të fushatës zgjedhore, pasi siç dihet nga pilotimi i kësaj skeme në tre qytete pati përjashtime padrejtësisht të familjeve të varfëra.

COMMENTS

WORDPRESS: 0