Ushqimet e shpejta shkaktojnë kancer tek fëmijët

  Në të gjithë botën ka lokale të ushqimit të shpejtë si McDonald’s, Burger King, dhe nga shumica e njerëzve konsiderohen tejet të shijshm

Fshati Belorta, mungon uji i pijshëm
Përgjigja e Bashkisë Elbasan pas peticionit nga prindërit e shkollës “Jorgji Dilo”
Një rrëfim interesant për kohën e rinisë dhe peripecitë të cilat ndeshte gjatë kësaj pune…

 

Në të gjithë botën ka lokale të ushqimit të shpejtë si McDonald’s, Burger King, dhe nga shumica e njerëzve konsiderohen tejet të shijshme por nuk janë aspak të shëndetshme, transmeton lajmi.net. Produkti që shkakton një dëm tepër të madh është “hot-dog”. Ky është një nga ushqimet që konsumohet edhe në shtëpi dhe jo vetëm jashtë, por pak njerëz e dinë për rrezikun që paraqet për shëndetin.

“Hot-Dog” është një armik i madh për shëndetin e sidomos tek fëmijët dhe sipas hulumtimeve të fundit, ky ushqim është shkaktari më i madh i kancerit tek fëmijët. Përbërësit e përdorur në prodhimin e këtij produkti nuk janë natyralë dhe përgatiten nga një përzierje me mish derri. Këto produkte nuk janë të përbëra vërtetë nga mishi, por nga të gjitha pjesët e kafshëve – përfshirë eshtrat, lëkurën dhe yndyrën e tyre. Hulumtimi ka gjetur se konsumi i rregullt i këtij ushqimi, rrit probabilitetin për prekje nga kanceri pankreik për 77 % – arsye kjo që tregon se pse ekspertët kanë këshilluar që mos të përdoret ky produkt.

COMMENTS

WORDPRESS: 0