Tag: Shqiperia

1 2 10 / 16 POSTS
Shqipëria, më e shtrenjta në rajon për çmimet e ushqimeve

Shqipëria, më e shtrenjta në rajon për çmimet e ushqimeve

Megjithëse shqiptarët janë më të varfrit e Europës duke regjistruar të ardhurat për frymë dhe konsumin më të ulët, kur vjen puna te çmimet e ushqimeve ...
Shëndetësia, shqiptarët paguajnë më shumë nga xhepi për t’u kuruar

Shëndetësia, shqiptarët paguajnë më shumë nga xhepi për t’u kuruar

Të dhënat më të fundit zyrtare nga Banka Botërore, të cilat i përkasin vitit 2015, tregojnë se rreth 57 për qind e shpenzimeve shëndetësore në Shqipër ...
FMN: “Shqipëria me të ardhurat më të ulëta në rajon”

FMN: “Shqipëria me të ardhurat më të ulëta në rajon”

  Pavarësisht rritjes së pagave në administratë, Shqipëria mbetet një nga vendet me të ardhurat më të ulëta për frymë në rajon. Në të d ...
Shqipëria : E para në Evropë dhe e pesta në botë për emigracion potencial

Shqipëria : E para në Evropë dhe e pesta në botë për emigracion potencial

  Shqipëria rezulton e para në Europë dhe e pesta në botë për emigracion potencial. Ajo që shumica e shqiptarëve shpresojnë të arrijnë ...
E pazakontë në Gjermani, fëmijët protestojnë për prindërit: Luani me ne, jo me telefonat “

E pazakontë në Gjermani, fëmijët protestojnë për prindërit: Luani me ne, jo me telefonat “

Një protestë e pazakontë është zhvilluar nga një grup fëmijësh gjermanë të cilët kanë kërkuar që prindërit e tyre të luajnë me ta dhe jo me telefonat ...
Të ardhurat e ulëta bëjnë që 60 % e shqiptarëve të blejnë më pak ushqime

Të ardhurat e ulëta bëjnë që 60 % e shqiptarëve të blejnë më pak ushqime

  Të ardhurat e ulëta bëjnë që 60 % e shqiptarëve të blejnë më pak ushqime ndërsa për të kursyer nuk ka mundësi. Familjet në varfëri të thellë ...

Shumë pak pemë për banorë, Shqipëria rekord negativ

Shqipëria bën pjesë në vendet, që sipas specifikave të relievit që zotëron, ka më pak pemë për frymë. (nuk bëhet krahasimi me vendet e Afrikës Veriore ...
Alarmante: Shqipëria një ndër vendet me ndotjen më të lartë të mbetjeve plastike në Europë  mbi 5 tonë qese për çdo milje katror në bregdet

Alarmante: Shqipëria një ndër vendet me ndotjen më të lartë të mbetjeve plastike në Europë mbi 5 tonë qese për çdo milje katror në bregdet

Nga mbetjet plastike, të cilat më pas përfundojnë në det, nuk vuan vetëm Shqipëria. Kjo ndodh në të gjithë botën, ku miliona tonë plastikë përfund ...
INSTAT: Rekord negativ, më shumë vdekje se lindje

INSTAT: Rekord negativ, më shumë vdekje se lindje

Treguesit demografik të Shqipërisë shënuan një rekord negativ historik, teksa për herë të parë numri i vdekjeve ka kaluar atë të lindjeve. Institut ...
INSTAT: Rekord negativ, më shumë vdekje se lindje

INSTAT: Rekord negativ, më shumë vdekje se lindje

Treguesit demografik të Shqipërisë shënuan një rekord negativ historik, teksa për herë të parë numri i vdekjeve ka kaluar atë të lindjeve. Instituti ...
1 2 10 / 16 POSTS