Tag: INSTAT

1 2 3 10 / 22 POSTS
Çfarë po ndodh me shqiptarët, spitalet mbushen me qytetarë të sëmurë

Çfarë po ndodh me shqiptarët, spitalet mbushen me qytetarë të sëmurë

Në vitin 2018 nëpër spitalet në vend u shtruan gjithsej 279 mijë persona në spitalet publike, sipas të dhënave të publikuara nga INSTAT në treguesit e ...
Rritet papunësia tek ata të diplomuarit, ulet për të pashkolluarit

Rritet papunësia tek ata të diplomuarit, ulet për të pashkolluarit

Të kesh mbaruar arsimin e lartë, në Shqipëri nuk do të thotë që të jesh domosdoshmërisht i privilegjuar për të gjetur një punë. Përkundrazi, në 2018-ë ...
Eurostat: Shqiptarët normën më të ulët të të mësuarit gjatë jetës

Eurostat: Shqiptarët normën më të ulët të të mësuarit gjatë jetës

Më pak se 1% e shqiptarëve vendosin të angazhohen për të thelluar njohuritë e tyre pas shkollës. Sipas të dhënave të INSTAT, rreth 0.9% e shqiptarëve ...
INSTAT nxjerr shifrat: Ja sa shqiptarë kanë emigruar 8 vitet e fundit

INSTAT nxjerr shifrat: Ja sa shqiptarë kanë emigruar 8 vitet e fundit

Që nga viti 2011, janë 356 mijë shqiptarë që kanë zgjedhur të largohen nga vendi për arsye emigrimi, çka është e barabartë me popullsinë e një qyteti ...
Qytetet me burrat dhe gratë më dembelë, Durrësi në vend të parë për gratë

Qytetet me burrat dhe gratë më dembelë, Durrësi në vend të parë për gratë

Ndërsa shumë ndërmarrje, sidomos ato në sektorin e industrisë, si p.sh. në tekstile e këpucë, po vuajnë mungesën e fuqisë punëtore, ka dhe shumë indiv ...
Shqipëri, alarmante lindjet barazohen me vdekjet

Shqipëri, alarmante lindjet barazohen me vdekjet

Tendenca e treguesve demografik në Shqipëri po shfaq një situatë gjithmonë e më shumë alarmante. Instituti i Statistikave raportoi se, në tremujorin e ...
Doktorantët të papunë në Shqipëri, dalin shifrat alarmante

Doktorantët të papunë në Shqipëri, dalin shifrat alarmante

            Zgjerimi i sektorëve të ekonomisë që nuk kërkojnë shumë kualifikim, të tillë si fasoni ...
E frikshme! Luftë për mbijetesë, familjet shqiptare me 63% më pak të ardhura në muaj

E frikshme! Luftë për mbijetesë, familjet shqiptare me 63% më pak të ardhura në muaj

        Shpenzimet që i duhen një familjeje mesatare në muaj për të kryer një jetë dinjitoze, janë gati 50% më të ...
INSTAT: 47% e grave të punësuara punojnë në sektorin e bujqësisë, kundrejt 35.4% të burrave

INSTAT: 47% e grave të punësuara punojnë në sektorin e bujqësisë, kundrejt 35.4% të burrave

Bujqësia ka një peshë të konsiderueshme në ekonominë shqiptare, duke u përgjigjur për 19% të PBB-së së vendit, po ashtu edhe punësimi në këtë sekt ...
Shifrat/ Qytetet në Shqipëri me numrin më të lartë të vdekjeve, shkaqet kryesore

Shifrat/ Qytetet në Shqipëri me numrin më të lartë të vdekjeve, shkaqet kryesore

Gjirokastra, Korça dhe Berati u renditen ndër qarqet me numrin me lartë të të vdekurve gjatë vitit 2018 në raport me popullsinë, teksa Tirana, Kuk ...
1 2 3 10 / 22 POSTS