Siguria ushqimore…

Siguria ushqimore…

Siguria ushqimore dhe cilesia produkteve  që konsumojmë  shpeshherë  është vënë në pikepytje . Ndërkohë që nuk mungojnë as rastet që konstatohen pr

Të lexuarit në letër dhe të lexuarit digjital te fëmijët.
​Një njeri për “kurban”, Zot mëshirë!
Këshilli i Evropës: Shqipëria të regjistrojë minoritetet

Siguria ushqimore dhe cilesia produkteve  që konsumojmë  shpeshherë  është vënë në pikepytje .

Ndërkohë që nuk mungojnë as rastet që konstatohen probleme serioze .

Vazhdimisht konsumatorët shqiptarë shprehen të shqetësuar  për pasigurinë e ushqimeve

Në jo pak raste e degjojme shprehjen :”Ne jemi cfare hame” .

Dhe për ketë na vjen në ndihmë ligji i ushqimit :

”Në çdo biznes ,në çdo vend tregtimi  çdo produkt duhet të ketë një etiket në  shqip e cila do të ndihmojë cdo konsumator .

ligji per ushqimet

Por si është e vërteta

A është çdo produkt në tregun shqiptar i paisur më këtë etiket  ?

Çdo etiket duhet të ketë vitin e prodhimit , datën e skadencës , përbërjen e këtij produkti.

Të gjitha këto saktësime I ndihmojnë qytetarët se çfarë po blejne dhe cfare po konsumojnë .

COMMENTS

WORDPRESS: 0