Shkodër:Tregjet ushqimore pa kushte higjeno-sanitare

Shkodër:Tregjet ushqimore pa kushte higjeno-sanitare

Shumë produkte ushqimore në qytetin e Shkodrës vazhdojnë të tregtohen në kushte aspak higjieno-sanitare duke ekspozuar kështu qytetarët para sëmundjev

Durrës:Tregu i fruta-perimeve pa kushte higjeno-sanitare
Konsumatori shqiptar vazhdon të mashtrohet çdo ditë nga tregtarët
“Jashtë çdo lloj standardi. Tregtarët ambulantë prej vitesh shesin në rrugë fruta, perime, ushqime dhe veshje.

Shumë produkte ushqimore në qytetin e Shkodrës vazhdojnë të tregtohen në kushte aspak higjieno-sanitare duke ekspozuar kështu qytetarët para sëmundjeve të ndryshme.

Në tregun e fruta-perimeve në merkatën e Rusit, përveç kushteve higjieno-sanitare mungojnë kushtet minimale për tregtim. Sipas tregtarëve, hapësira në tezga është e pamjaftueshme për të tregtuar e për të qëndruar.

Tregtarët bëjnë të ditur se nuk I duan kushtet në të cilat punojnë, por nuk kanë zgjidhje tjetër për të jetuar. Një gjë e tillë ka larguar edhe konsumatorët nga tregu.

E njëjta situatë paraqitet edhe në tregun e fruta-perimeve në tregun e “Zdrales” pasi produktet shiten në trotuaret e rrugës, ku konsumatorët rrezikohen nga makinat të cilat kalojnë në rrugë, duke u bërë shpesh herë edhe shkaktar të trafikut të rënduar.

Produktet e stinës, tepër të konsumuara në këtë kohë gjenden në kutitë kartoni të improvizuara nga tregatarët dhe shiten në kushte skandaloze e në fakt nuk kanë kaluar në asnjë hallkë të kontrollit të cilësisë nga institucionet përgjegjëse.

COMMENTS

WORDPRESS: 0