Një vajzë sheh çdo ditë një burrë të pastrehë, pastaj ai i jep asaj një letër dhe zbulon identitetin e tij të vërtetë…

Një vajzë sheh çdo ditë një burrë të pastrehë, pastaj ai i jep asaj një letër dhe zbulon identitetin e tij të vërtetë…

Për 35 vjet, Raimundo Arruda Sobrinho ka jetuar në rrugë. Gjatë ditës ai shkruante tregime të shkurtra dhe poema, por askush nuk i kishte lexuar k

Pak minuta para ndeshjes, FSHF përgjysmon çmimet e biletave për Shqipëri-Izrael
Këshilla se si Universitet mund të rrisin praninë e tyre në rrjete sociale…
A do të ishe ti i qetë nëse qeveria jote do të kishte të gjithë të dhënat e tua?

Për 35 vjet, Raimundo Arruda Sobrinho ka jetuar në rrugë. Gjatë ditës ai shkruante tregime të shkurtra dhe poema, por askush nuk i kishte lexuar kurrë ato.

Dita pas dite, Raimundo vazhdoi të shkruante. Ashtu si shumë poetë dhe shkrimtarë, ai shpresonte se fjalët e tij mund të publikoheshin në të ardhmen në të gjithë botën. Por, kush do të donte të rrezikonte për një ëndërrimtar të pastrehë?

Megjithatë, në pranverën e vitit 2011, jeta e Raimundos ndryshoi përgjithmonë, kur takoi një grua me emrin Shalla.

Shalla nuk mund të shpërfillte Raimundoun e pafuqishëm, i cili gjithmonë qëndronte ulur me një stilolaps në dorë. Sa herë që kalonte, ai shkruante diçka në letra të vjetra letre.

Një ditë, Raimundo më në fund vendosi që një nga letrat e tij t’ia lexonte Shallës. Ajo ishte aq e impresionuar nga aftësia e pabesueshme e njeriut sa që krijoi një faqe në Facebook të quajtur Raimundo Arruda Sobrinho për të ndarë talentin e tij me të gjithë botën.

As Raimundo, as Shalla, kurrë nuk do të kishin imagjinuar se çfarë do të ndodhte së shpejti.

Kur u botuan poezitë dhe tregimet e tij, personi i duhur u shfaq nga askundu.

Raimundo është një 77-vjeçar i cili ka jetuar në rrugët e Brazilit për një kohë shumë të gjatë.

Ai lindi në fshat, por në moshën 23 vjeç shkoi në qytetin e São Paulo. Këtu ai punoi si kopshtar dhe si shitës librash.

Megjithatë, Raimundo mbeti i pastrehë gjatë diktaturës ushtarake që goditi vendin në fund të viteve shtatëdhjetë.

Ai kaloi 35 vjet në rrugë, por kurrë nuk ndaloi së shkruari poezi dhe histori. Veprat e tij nuk njiheshin nga askush, por kjo nuk ishte një arsye e mirë për t’u ndalur.

Megjithëse jeta në rrugë ishte shumë e vështirë dhe madje edhe nëse për vite me radhë duhej të vishte qese plastike të zeza, e vetmja gjë që i interesonte atij ishte pasioni i tij i vërtetë.

Raimundo, çdo ditë u ul në të njëjtin vend; kalimtarët nuk kishin idenë pse ai ishte aq i obsesionuar me fletët e tij të grumbulluara.

Vendasit që kalonin para tij mendonin se ishte thjesht një njeri i varfër.

Megjithatë, Raimundo vazhdoi të shkruante; ai vazhdoi të ëndërronte se një ditë dikush mund të publikonte një nga veprat e tij.

Pastaj, në vitin 2011, një grua e re e quajtur Shalla Monteiro u bë shoqja e tij.

Çdo ditë, vajza ndalonte të bisedonte me të, derisa në një moment burri vendosi të ndante disa nga poezitë e tij me të.

Shalla u impresionua nga puna e tij, sa që krijoi një faqe në Facebook në një përpjekje për të paraqitur materialin e Raimundo-s në të gjithë botën.

Sapo shkrimet e Raimundos u botuan në ueb, burri mori një valë me komplimente. Vendasit shkuan për ta kërkuar atë që t’i jepnin dhurata dhe ta mbështesnin atë me fjalë inkurajimi.

Që atëherë, faqja e tij në Facebook është rritur shumë dhe ka arritur më shumë se 190 mijë ndjekës.

Megjithatë, fama ishte vetëm një pjesë e vogël e gjithçkaje. Në veçanti, kishte një person që, kur pa fytyrën e Raimundos në Facebook, arriti të njihte atë, ishte vëllai i dashur që kishte munguar për kaq shumë vite.

Njeriu menjëherë e kontaktoi Raimundon dhe e ftoi të shkonte në shtëpinë e tij. Sa me fat që të mund të takohesh pas kaq shumë vitesh.

Për herë të parë në 35 vjet, Raimundo pati mundësinë të ketë një dush të ngrohtë, të rruhet dhe të kthehet në rrugën e duhur.

Sot, Raimundo ka një shtëpi dhe fle mirë në shtrat çdo natë. Është thjesht e mrekullueshme ajo që mund të vijë nga një gjest i vogël si ai i Shalla-s.

Raimundo dhe Shalla, janë ende miqtë më të mirë.

“The Conditioned” është një dokumentar në anglisht që është vlerësuar shumë nga publiku, në të cilin mund të shihni udhëtimin e jashtëzakonshëm të Raimundos.

Jo vetëm në Brazil ka njerëz që jetojnë në rrugë, edhe në vendin tonë, për fat të keq. Këta janë njerëz si të gjithë të tjerët, të cilëve, për një arsye apo tjetër, jeta u ka dalë nga dora dhe ata e kanë gjetur veten duke jetuar në rrugë, të uritur dhe në të ftohtë.

Qenie njerëzore me ëndrra, talente, ndjenja, ambicie.

Më e pakta që mund të bëjmë është të tregojmë ndjeshmëri dhe të përpiqemi të ndihmojmë sa herë që kemi mundësinë.

Faleminderit Shalla për të na treguar se çfarë mund të bëjë pak bujari. Shpresojmë që gjesti i saj mund të krijojë një reaksion zinxhir që mund të ndryshojë jetën e njerëzve nëpërmjet fuqisë së pozitivitetit.

COMMENTS

WORDPRESS: 0