Një fëmijë është një fëmijë. Tani është koha për të vepruar.

Një fëmijë është një fëmijë. Tani është koha për të vepruar.

Miliona fëmijë janë në lëvizje në të gjithë kufijtë ndërkombëtarë - ata ikin nga dhuna, konflikti, fatkeqësia ose varfëria, dhe janë kërkim të një jet

Aktivistët rom dhe egjiptian/ Projektligji “Për strehimin social” ka nevojë për përmirësime. Ti japim fund rasteve ku familjet zhvendosen pa pasur një proces sipas rregullave europiane.
Libra falas për fëmijët e klasës së parë deri në të katërtën, merret vendimi
“Dritëhije të një Jete” Libri me poezi nga aktori Ilmi Belshaku

Miliona fëmijë janë në lëvizje në të gjithë kufijtë ndërkombëtarë – ata ikin nga dhuna, konflikti, fatkeqësia ose varfëria, dhe janë kërkim të një jete më të mirë.
Numri global i fëmijëve të refugjatëve dhe migrantëve që lëvizin ka arritur një numër të lartë rekord. Të paktën 300,000 fëmijë të pashoqëruar dhe të ndarë u regjistruan në 80 vende në 2015-2016, nga 66,000 në 2010-2011.

Qindra mijëra lëvizin vetëm. Kur nuk gjejnë mundësi për të lëvizur ligjërisht, fëmijët përdorin rrugë të rrezikshme dhe angazhojnë kontrabandistët për t’i ndihmuar ata të kalojnë kufijtë.

Boshllëqet serioze në ligjet, politikat dhe shërbimet që kanë për qëllim mbrojtjen e fëmijëve në lëvizje lënë fëmijët refugjatë dhe emigrantë pa mbrojtje dhe kujdes.

I privuar, i pambrojtur dhe shpesh i vetëm, fëmijët në lëvizje mund të bëhen pre e lehtë për trafikantët dhe të tjerët që i abuzojnë dhe i shfrytëzojnë ato.

Sistemi aktual është duke dështuar për refugjatët dhe fëmijët e emigrantëve. Shtetet kanë përgjegjësi për të mbrojtur të drejtat e tyre dhe për të mbrojtur të gjithë fëmijët brenda kufijve të tyre, pa përjashtim.

COMMENTS

WORDPRESS: 0