Natyra, një vënd depozitimi mbetjesh urbane…

Natyra, një vënd depozitimi mbetjesh urbane…

Banorët e fshatit Shales kohët e fundit shprehen të shqetësuar rreth djegies dhe hedhjes pa kriter të mbeturinave. Kjo çeshtje po bëhet një gangrene

Alarmi në Itali/ Qindra shqiptarë braktisin fëmijët në rrugët tona
Institucioni i Avokatit të Popullit prej dy vjetësh kërkon që të përgjysmohen ose të hiqen tarifat e studimit për kategoritë e studentëve
Kur gjykatësit më të lartë thonë gjëra të pavërteta për romët : Nga Adam Weiss

Banorët e fshatit Shales kohët e fundit shprehen të shqetësuar rreth djegies dhe hedhjes pa kriter të mbeturinave.
Kjo çeshtje po bëhet një gangrene e madhe e cila nuk po gjen zgjidhje.
Djegia e mbeturinave dëmton shumë shëndetin , çliron gaze dhe substanca kancerogjene në atmosferë si për shembull gazi i dioksidit të karbonit (CO2).
Banorët e zonës vuajnë pasojat e thithjes së ajrit të papastër dhe të ndotur pasojë e të cilit është edhe shfaqja e sëmundjeve respiratore si për shembull astma.
Gjithashtu edhe hedhja e mbeturinave në vende të papërcaktuara është një problem serioz.
Kjo dukuri ka ndotur shumë mjedisin dhe ka sjellë dëmtimin e florës dhe faunës të zonave përreth.
Mungesa e një landfilldi të mirfilltë dhe e një sistemi grumbullues të mbetjeve urbane të çon në një situatë të pakëndëshme për banorët e njesisë administrative Shales.

COMMENTS

WORDPRESS: 0