Misteri i pemës shekullore në Gramsh…

Misteri i pemës shekullore në Gramsh…

Kjo pemë me këtë trung të moçëm ndodhet në një pyll,në kufirin mes Gramshit dhe Elbasanit. Bëhet fjalë për një dru shekullor që duket edhe në pamjen e

Nga 1 janari/ Sa rritet mosha e pensionit dhe vitet e punës që duhen.
Ja kategoritë që përfitojnë shpërblimin e fundvitit
Kushtetuesja rrëzon kërkesën e Komitetit Shqiptar të Helsinkit

Kjo pemë me këtë trung të moçëm ndodhet në një pyll,në kufirin mes Gramshit dhe Elbasanit. Bëhet fjalë për një dru shekullor që duket edhe në pamjen e lirë me sy. Ai ndodhet mes fshatrave Kabash në Gramsh dhe Zavalin në Elbasan. Analizat e shërbit pyjor e kanë nxjerrë atë më moshë mbi 300 vjeçare,por mund të jetë edhe më shumë. Çuditërisht ky dru nuk është shpallur monument natyre dhe Zoti e ka ruajtur deri më tani nga prerja apo djegia. Interesant mbetet fakti se cfare emri mban ky dru! Disa e emërtojnë atë si “ man të zi” , të tjerë i vendosin emra sipas zonës ku banojnë. Por një gjë është e nevojshme,ky dru shekullor duhet mirmbajtur sa më shpejt sepse ka një moshë dhe një formë të tillë që mund të tërheqë çdo vizitor . Ai është një nga mrekullitë natyrore që i shtohen Gramshit.

COMMENTS

WORDPRESS: 0