Merr fund Lotaria Amerikane? Projektligji i Trump shkatërron ëndrrën amerikane për shqiptarët

Merr fund Lotaria Amerikane? Projektligji i Trump shkatërron ëndrrën amerikane për shqiptarët

Një projektligj që synon uljen drastike të emigrimit të ligjshëm drej Shteteve të Bashkuara të Amerikës i cili deri më tani ka marrë mbështetjen e pre

Shprehje ngaSteve Jobs, të cilat mund të ndryshojnë mënyrën e të menduarit…
Aktivistët janë duke përdorur një roman të vjetër prej dekadash, si një protestë.
Depresioni tek fëmijët…

Një projektligj që synon uljen drastike të emigrimit të ligjshëm drej Shteteve të Bashkuara të Amerikës i cili deri më tani ka marrë mbështetjen e presidentit amerikan Donlad Trump mund të shkatërrojë ëndrrën e shqiptarëve për të prekur SHBA-të.

Sipas projektligjit të propozuar nga dy deputetë republikanë, hyrja e emigrantëve me aftësi të ulëta profesionale ka dëmtuar tregun e punës në SHBA, ndaj vizat në të ardhmen do të jepen vetëm për profesionistë që mund të dëshmojnë aftësitë e tyre, që mund të flasin anglisht dhe që mund të përballojnë financiarisht qëndrimin në SHBA.

Pjesë e projektligjit është edhe eleminimi i Lotarisë Amerikane që siguron çdo vit 50’000 viza për qytetarët e vendeve me shifra të ulëta emigracioni drejt Amerikës. Në të gjithashtu parashikohet edhe përmbyllja e pranimeve të refugjatëve dhe të vetmit që do të përfitojnë nga bashkimi familjar, janë bashkëshortët dhe fëmijët nën 18 vjeç. Ky projektligj ka marrë mbështetjen nga Shtëpia e Bardhë, megjithatë pritet të shkaktojë debate të shumta në senat, ku pritet që demokratët ta kundërshtojnë.

Burimi: Business Insider

COMMENTS

WORDPRESS: 0