Meksikë/ Reforma arsimit kundërshtohet nga mësuesit

Meksikë/ Reforma arsimit kundërshtohet nga mësuesit

Në Meksikë, ndryshe nga nga vendi jonë Reforma e Arsimit po kundërshtohet nga mësuesit me protesta. I shumtë është numri i mësuesve, të cilët prej dis

Apeli i 62-vjeçarit: Ja arsyeja absurde pse nuk përfitoj statusin” i paaftë për punë
Ja kategoritë që përfitojnë shpërblimin e fundvitit
Pesticide pa leje për qershitë; Hyn si pleh për bimët, por është helm

Në Meksikë, ndryshe nga nga vendi jonë Reforma e Arsimit po kundërshtohet nga mësuesit me protesta. I shumtë është numri i mësuesve, të cilët prej disa ditësh po përballen me policët në rrugët kryesore. 

Vitin e kaluar në vendin tonë, reformën e arsimit të lartë  e kundërshtuan vetëm studentët dhe prindërit e tyre të mbështetur nga organizata Opolitike. Gjithashtu të rinjtë e kësaj organizate qëlluan me vezë Kryeministrin dhe spërkatën me salcë Ministren e arsimit, si shenjë kundërshtimi të reformës. Disa pedagogë e kundërshtuan reformën me shkrimet e tyre në rrjetet sociale, por ndryshe po ndodh në Meksikë, janë mësuesit që po kundërshtojnë me protesta duke u përplasur me policin.

COMMENTS

WORDPRESS: 0