Mashtrimi me vajin e ullirit, si të dalloni origjinalin nga përzierja industriale

Konsumatori mendon se produkti ushqimor që është i shtrenjtë ka cilësi të lartë,por jo gjithnjë ndodh kështu,të paktën me vajin e ullirit pasi çmimi d

Të jesh i papunë apo të punosh për tu shfrytëzuar?
25 mijë refugjatë të mitur në Europën Juglindore
Të rinjtë në Shqipëri me master në Call Center

Konsumatori mendon se produkti ushqimor që është i shtrenjtë ka cilësi të lartë,por jo gjithnjë ndodh kështu,të paktën me vajin e ullirit pasi çmimi dhe kategoria nuk janë tregues të cilësisë. Shqipëtarët blejnë vaj ulliri,por nuk konsumojnë të tillë në tryezat e tyre. Zoti Edmond Sado,nje fermer di të na tregojë se si konsumatorët mund të dallojnë vajin e ullirit bio nga ai që nuk është cilësor. Do të vendosim në frigorifer,në ngrirje 3 kampione vaj ulliri që kemi blerë ne supermarkete dhe vajin e ullirit që unë e kamë prodhuar vetë dhe do tê shikojmë nëse ato do të ngrijnë,do të thotë që është vaj bio. I lamë në ngrirje afërsisht 60 min dhe shohim që vaji që blemë nuk ka ngrirë kurse vaji i prodhuar nga familja Sado ka ngrirë. Ky eksperiment fare I thjeshtë pa patur nevojë për laborator na tregon vajin cilësor te ullirit.

COMMENTS

WORDPRESS: 0