Maqedoni: Dita Botërore e të pastrehëve

Maqedoni: Dita Botërore e të pastrehëve

Një ndër problematikat që shfaqet në shoqërinë shqiptare ,por jo vetëm është ajo e Strehimit. Në organizim të Kryqit të Kuq të Bashkisë së Shkupit sot

“Jashtë çdo lloj standardi. Tregtarët ambulantë prej vitesh shesin në rrugë fruta, perime, ushqime dhe veshje.
Vetëm 34 për qind e shqiptarëve përdorin rripin e sigurimit në makinë
“Nisa të kërkoja punë, por ishte shumë e vështirë,…

Një ndër problematikat që shfaqet në shoqërinë shqiptare ,por jo vetëm është ajo e Strehimit. Në organizim të Kryqit të Kuq të Bashkisë së Shkupit sot  do të shënohet Dita Botërore e të Pastrehëve. Pika për të pastrehët në Momin Potok funksionon për të nëntin vit me radhë dhe ofron shërbime, ndihmë dhe mbështetje 50 të pastrehëve në bazë ditore, të cilët rregullisht e vizitojnë çdo të premte dhe ka për qëllim të mundësojë që ata t’i realizojnë të drejtat e tyre themelore dhe të riintegrohen në shoqëri.

Të pastrehët në këtë pikë mund t’i kontrollojnë shërbimet për mbajtje të higjienës, ndërsa me ta punon edhe një ekip mjekësh, një psikolog dhe punonjës social. Ata gjithashtu marrin edhe veshje, ushqim dhe të mira të tjera materiale.

COMMENTS

WORDPRESS: 0