Korçë/ Protestë para bashkisë për arsye se dhjetra familje rome janë pa drita

Dhjetra familje rome që banojnë në lagjen “ 4” në Korçë tek ish- konvikti i shkollës së ndërtimit kanë mbetur pa drita. Që nga dita e djeshme u ësht

Më mire të mos paguaj sigurime, që të zgjedh vetë ku t’i bëj vizitat.
A po zbatohen vendimet e komisionerit për mbrojtjen nga diskriminimi?
Kanë kaluar plot 19 muaj nga vdekja e 15 vjeçares dhe ende nuk është zbardhur e vërteta.

Dhjetra familje rome që banojnë në lagjen “ 4” në Korçë tek ish- konvikti i shkollës së ndërtimit kanë mbetur pa drita. Që nga dita e djeshme u është ndërprerë enërgjia elektrike. Sot në mëngjes janë mbledhur para bashkisë për protestë. Thonë se janë rreth 300 vetë, mes të cilëve edhe fëmijë, që preken nga ndërhyrja e filialit elektrik. Pëllumb Nazifi, një prej tyre, tregon se me një asistencë 20 mijë lekë të vjetra në muaj nuk janë në gjëndje të paguajnë enërgjinë. Ai sqaron se pak ditë më parë janë instaluar kabinat e reja elektrike në konvikt dhe kjo ka sjellë më shumë kontroll, deri në ndërprerje të enërgjisë elektrike. Gjithashtu janë ndëshkuar me prerje të enërgjisë edhe për faturat e pa paguara për një periudhë të gjatë. Gati një muaj më parë, në ish- konviktin e ndërtimit ku janë strehuar dhjetra familje rome ra zjarrë, duke i bërë kushtet e jetesës së tyre edhe më të mjerueshme.

COMMENTS

WORDPRESS: 0