Jeta në Tokë mund të jetë mbi 4 miliardë vjeçare!!!

Disa mikrofosile të gjetura kohët e fundit në Kanada, mendohet se janë fosilet më të lashta të gjetura deri më sot në Tokë dhe ato mund shërbejnë si

Durrës/ Në hapësira publike kërkojnë para për të realizuar videoklipe
Kinë, bonus nëse bën 2 fëmijë
Qeveria miratoi dëmshpëblimin për banorët e Zharrës por ….

toka

Disa mikrofosile të gjetura kohët e fundit në Kanada, mendohet se janë fosilet më të lashta të gjetura deri më sot në Tokë dhe ato mund shërbejnë si provë se jeta në planetin tonë ka filluar më tepër se 4 miliardë vjet më parë. Ky përfundim i një studimi të ri është botuar në revistën “Nature”.

Shkencëtarët nuk qenë të aftë të përcaktojnë me saktësi kohën se kur janë formuar  fosilet, ato mund të jenë deri në 4.3 miliardë vjeçare, por sipas tyre, janë e pakta 3.8 miliardë vjeçare. Kjo do të thotë se fosilet e zbuluara së fundi janë rreth 300 milionë vjet më të lashta se ato të zbuluara deri tani, thonë studiuesit e Universitetit College të Londrës, që e bënë zbulimin.

Fosilet janë shumë të vogla, sa rreth gjysma e trashësisë së një fije floku të njerëzve dhe ato janë të padukshme për syrin e njeriut. Shkencëtarët thonë se ato kanë ardhur nga mikrobe të lashta, të formuara në xhepat me ujë të ngrohtë në fundin e oqeanit.

“Zbulimi ynë mbështet idenë se jeta ka filluar nga xhepat e nxehta të oqeanit, pak pas formimit të planetit tonë,” – thotë autori i studimit.

Matthew Dodd. “Këtë fillim të hershëm të jetës në Tokë e mbështesin edhe të dhëna të tjera, si zbulimi kohët e fundit i shtresave sedimentareVendi ku u gjetën fosilet ndodhet në veri të Kebekut në Kanada. Pikërisht atje janë zbuluar edhe shkëmbinjtë më të vjetër sedimentarë të Tokës.

Para këtij zbulimi, fosili më i vjetër mendohej se ishte një fosil rreth 3.46 miliardë vjeçar i zbuluar në Australinë Perëndimore.voa

COMMENTS

WORDPRESS: 0