HEKURUDHA 106-VJEÇARE NË MAL PËR TË CILËN NUK KENI DËGJUAR ASNJËHERË

HEKURUDHA 106-VJEÇARE NË MAL PËR TË CILËN NUK KENI DËGJUAR ASNJËHERË

Ndërsa një tren në ngjyrë të kuqe dhe kremi ngjitet në malet e Alishan të Tajvanit, banorë ndalojnë e përshëndesin pasagjerët në bord. Ndihet si në

Rritet numri i mesuesve ndihmës për nxënës me aftësi të veçanta…
Patentat e reja/ Qytetarët 2 muaj në pritje: Mungojnë kartonat
Edi Oga / Prindër, përgatituni të fusni në dhé vajzën tuaj, dikush që nuk e njihja sot më verboi!

Ndërsa një tren në ngjyrë të kuqe dhe kremi ngjitet në malet e Alishan të Tajvanit, banorë ndalojnë e përshëndesin pasagjerët në bord.

Ndihet si nëj aventurë që të kthen në kohë kur udhëtimi më tren sapo kishte filluar dhe ishte emcionues.

Dhe në njëfarë mënyrë me këtë tren vazhdon akoma të jetë.

Treni përshkruan një hapësirë prej 71.4 kilometrash në malin Alishan.

Treni është përfunduar në vitin 1912 kur vendi ishte pushtuar nga Japonia dhe hekurusha pyjore u përdor të transportuar selvi nga Alishan.

Ndërsa tani ka funksionin vetëm për të transportuar pasagjerë në mal. Dhe Sot, mbetet një nga hekurudhat më historike dhe më të bukura në botë.

COMMENTS

WORDPRESS: 0