E refuzuar punë pas pune, Kjo pjekse me sindromen Down hapi dyqanin e saj në vendin ku jeton.

Bristoli, hiqet statuja e aktivistes me ngjyrë Jen Raid, statuja e parë e Black Lives Matter
Një fëmijë është një fëmijë. Tani është koha për të vepruar.
Gruaja raciste nuk pranon që djali të marrë shërbim mjekësor nga mjekë me ngjyrë (Video)

“Asnjëherë mos hiqni dorë dhe mos i lini njerëzit të jenë të trishtuar ose të ndjehen të refuzuar. Qëndroni të motivuar që të ndjekin ëndrrat e tua. ”

Collette Divitto ka qenë pjekese e mire ne qe moshen 15 vjecare. Ajo kuptoi se duhej të bënte një karrierë jashtë pasionit të saj për pjekje. Kur ishte 22 vjeçe filloi duke aplikuar për punë në Boston.Për çdo intervistë, ajo silte mostrat e cookies që familja dhe miqtë e saj i pelqenin . Por për fat të keq, asnjë nga vendet që u  intervistua saj nuk i ofroj një punë.

.Me ndihmën e nënës dhe motrës së saj, Divitto hapi kompanin e saj e quajtur Collettey-së. Shumë shpejt morën porosinë e tyre të parë për të cookie-t e saj të famshme (chip çokollatë me kanellë dhe përbërës të tjerë të fshehtë) nga një dyqan ushqimor në Boston quajtur Golden Market Goose.

Në sajë të mbulimit nga CBS News – filloi prodhimin nga i gjithë vendi.

“Suksesi im më i madh deri më tani është se  kompania ime është në rritje, që do të thotë unë mund të filloj punësimin e njerëzve me dhe pa aftësi të kufizuara”, thotë Divitto.

Tani për tani, stafi Collettey përbëhet nga Divitto, nëna e saj, dhe motra e saj, si dhe disa vullnetarë të mahnitshme nga ” Golden Goose”por me rrijen e besnisit duhet më shumë personel.

Sipas një raporti Zyra e Statistikave të Punës, 10.7% e njerëzve me aftësi të kufizuara të cilët janë aktive në kërkim për punë ishin të papunë në vitin 2015. Kjo është dy herë shkalle me e lartç e papunësisë të personave pa aftësi të kufizuara. Në dritën e këtyre shifrave, Divitto planifikon të ofrojë sa më shumë mundësi punësimi për njerëzit në komunitetin e paaftë që të mundet.

Divitto shpreson arritjet e saj që të frymëzojë të tjerët për të ndjekur ëndrrat e tyre me çdo mënyrë që munden.

Nena e  Divitto-së, Rosemary Alfredo, tha për ABC News.” Ne të gjithë kemi gjëra dhe ne jemi të mirë në të, dhe ne të gjithë kemi gjëra që ne nuk jemi të mirë në të. ”

Ju mund të telefononi ata me aftësi të kufizuara. Ne të gjithë kemi pikat e forta dhe të gjithë kemi dobësi. Ose, siç Divitto thotë: “Kurrë mos hiqni dorë, mos lejoni njerëzit të të bëjnë të trishtuar ose të ndjehen të refuzuar qëndroni të motivuar dhe të ndjekin ëndrrat e tua…”

COMMENTS

WORDPRESS: 0