Dibër. Protestë e biznesit për taksat

Dibër. Protestë e biznesit për taksat

“Shkolla të pasigurta për shëndetin e nxenësve”
Familjet në nevojë bombardojnë portalin shqiperiaqeduam.al.
Telat e korentit, nje rrezik i madh

Qindra biznesmene , fermere dhe blegtore protestuan sot perpara Prefektures se Dibres. Me pankarta ne duar i bene thirrje Qeverise te terheqe vendimin per vendosjen e TVSH pe biznesin e vogel. Ne nuk jemi kunder taksave sepse shteti me taksa mbahet , por nje takse fikse vjetore do te ishte me mire per biznesin e vogel. Biznesi i vogel po mban mbi supe gjithe hallet e popullit tha nje nga perfaqesuesit. Qytetaret qe vit pas viti jane varferuar , enden rrugeve per te gjetur pune dhe pastaj kthehen e blejne me borxhe tek bizneset e vogla, kete mezi po e perballojme , ndersa shteti po na detyron te paguajme edhe ekonomist dhe te bejme bilance. Fermeret kerkojne demshperblimin per prodhimet e demtuara dhe bletet e ngordhura nga hashashi. Ne Diber nuk ekzistojne fermere pasi fermeri supozohet te kete mbi 30 hektare toke per te perfituar subvensione , ketu ka bujq qe prej 5 vitesh nuk perfiton askush subvensione , as ne bujqesi, blegtori , pemtari, apo bletari.
Nje shqetesim dhe nje tallje per Dibranet eshte edhe mbyllja e thertoreve e cila degdis fermeret te therin bagetite sa ne Lezhe ne Tirane.

COMMENTS

WORDPRESS: 0