Dhunë dhe fjalor banal ndaj fëmijëve të Shtëpisë së Foshnjës Vlorë…

Dhunë dhe fjalor banal ndaj fëmijëve të Shtëpisë së Foshnjës Vlorë…

Të shumta kanë qenë fushatatat sensibilizuese ndaj dhunës, të shumtë kanë qenë ata që i kanë thënë stop dhunës,  por mesa duket është e pamundur të zh

Shkoza një “skenar” i përsëritur/ Disa vite më parë e njëjta gjë ndodhi me banorët në Selitës
“Minoritetet”, ndryshon projektligji,  tashmë Shqipëria bëhet me 9- të minoritete
Sipërfaqe e madhe pylli me pisha përfshihet nga flakët në Gjinar.

Të shumta kanë qenë fushatatat sensibilizuese ndaj dhunës, të shumtë kanë qenë ata që i kanë thënë stop dhunës,  por mesa duket është e pamundur të zhduket si fenomen.

Një kamer e fshehtë e emisionit investigativ “Stop”, që transmetohet në TV Klan transmeton pamje dhune ndaj fëmijëve dhe  tregon se si punonjëse të Shtëpisë së Foshnjës në Vlorë ushtrojnë dhunë ndaj fëmijë të mitur.

Përveç se ushtron dhunë fizike ndaj këtyre fëmijëve të braktisur, punonjësja e Shtëpisë së Foshnjës në Vlorë u drejtohet atyre më një fjalor banal, aspak të denjë për një kujdestare fëmijësh, e cila në thelb të punës së saj duhet të ketë përkujdesjen dhe dashurinë ndaj tyre.

Dhuna në qendrat e fëmijëve është një rast i përsëritur. Më skandalozi ishte ishte ai i vitit 2015 në Shkodër ku një prej kujdestareve detyron fëmijët që t’i binden duke u ulur në prehrin e tyre.

Si të mos mjaftonte skandali me ushtrimin e dhunës në qendrën e foshnjës në Vlorë, drejtoresha Olta Ganaj kryen shkelje të hapura. “Stop” zbuloi se ajo i ka vendos vetes një kuotë prej 70 mijë lekësh në muaj për përdorimin e makinës private.

Edhe pse në buxhetin e këtij institucioni nuk është përcaktuar që duhet të këtë makinë, drejtoresha Ganaj përfiton 70 mijë lekë të vjetra për makinën e saj. Por edhe pse në buxhetin e këtij institucioni nuk është përcaktuar që titullari të ketë makinë në dispozicion, interesimit të gazetarit ajo i përgjigjet se i vetmi automjet që ka qenë në përdorim nga kjo qendër ka kohë që është jashtë funksionit.

COMMENTS

WORDPRESS: 0