Çfarë i ndodh fëmijës nëse nëna pi cigare gjatë shtatzënisë ??

Edhe pse  duhani është  i ndaluar për gratë shtatzëna,  vihet re që shumë nëna të reja vazhdojnë ta pijnë duke e ditur dëmin që i shkakton fetusit.

Gripi i Aussie / Britani spitalet mbyllin dyert e tyre për vizitorët dhe kishat ndalojnë shtrëngimet e duarve për të frenuar epideminë
Është shumë i vështirë por do shumë dëshirë, pasion dhe vullnet por më shumë do dashuri që t’i dhurosh pacientëve,t’i bësh të lumtur…
Kur prindërit e fëmijëve me nevoja të veçanta ndihen të braktisur nga shteti dhe pa asnjë përkrahje.

pirja-gjate-shtat

Edhe pse  duhani është  i ndaluar për gratë shtatzëna,  vihet re që shumë nëna të reja vazhdojnë ta pijnë duke e ditur dëmin që i shkakton fetusit. Gjithëkush mendon se dëmtimet nuk janë aq të mëdha sa flitet, por teknologjia e fundit e ultratingujve 4D ka bërë të mundur që zhvillimi i fetusit të ndiqet hap pas hapi. Në një studim kanë marrë pjesë 20 gra shtatzëna dhe kjo  për një periudhe tre-mujore. Sipas studimit,  efektet e njohura të pirjes së duhanit gjatë shtatzënisë janë: reduktimi i sasisë së oksigjenit i cili ndikon në zhvillimin neurologjik të fetusit, reduktimi i  frekuencës së lëvizjeve të frymëshkëmbimit duke rezultuar në zhvillimin e vonuar të mushkërive si dhe  rritja e rrezikut të komplikimeve të shtatzënisë. Gjithashtu,  një në çdo pesë foshnje te lindura nga nënat që pinë duhan peshojnë qindra gramë më pak.

COMMENTS

WORDPRESS: 0