Category: Uncategorized

1 2 3 4 10 / 34 POSTS
Drejtësia e munguar nga politika, dështoi të jepet dhe në sallën e gjyqit

Drejtësia e munguar nga politika, dështoi të jepet dhe në sallën e gjyqit

73 vjeçari Meleq Qerimi, anëtar i komunitetit rom në zonën e Bregut të Lumit, në datën 18 shkurt të këtij muaji është arrestuar nga policia dhe shoqër ...
Shqipëria drejt shuarjes/ Shtesa natyrore e popullsisë, më e ulëta që kur ka nisur regjistrimi në 1923

Shqipëria drejt shuarjes/ Shtesa natyrore e popullsisë, më e ulëta që kur ka nisur regjistrimi në 1923

Diferenca ndërmjet lindjeve dhe vdekjeve, ajo që përcakton shtesën natyrore të popullsisë, është duke ngushtuar më shpejtësi vit pas viti duke laj ...
Kjo naftë po na vret ngadalë!

Kjo naftë po na vret ngadalë!

  Rreth 2.2milionë tonë naftë dhe nënprodukte të saj digjen çdo vit në rrugët e Shqipërisë. Cdo ditë në rrugët tona lëvizin mbi 500mijë mj ...
Shqipëria thyen rekordin, ndër vendet më të korruptuara në botë për zbatimin e ligjit

Shqipëria thyen rekordin, ndër vendet më të korruptuara në botë për zbatimin e ligjit

Shqipëria renditet e 71-a nga 126 shtete, në Indeksin e Sundimit të Ligjit 2018-2019, të publikuar nga “World Justice Project”, një institut kërkimo ...
Ah, moj Shqipnia jeme…ku je kan’, e ku je tash, ku t’kan shti k’ta horra…

Ah, moj Shqipnia jeme…ku je kan’, e ku je tash, ku t’kan shti k’ta horra…

Ah moj Shqipnia jeme, sa shum po vun ti moj trime, të kan shkel me kam ata që rrite, e tash jan duke t’shit vit e m’vit… Ku je kan’, e ku je tas ...
Arrihet zgjidhje e përkohshme për Strehimin e familjeve  Rome dhe Egjiptiane në Selitë

Arrihet zgjidhje e përkohshme për Strehimin e familjeve Rome dhe Egjiptiane në Selitë

Qeveria Shqiptare miratoi pasditen e sotme vendimin e këshillit të ministrave nr.230 e cila do tu japë familjeve Rome dhe Egjiptiane në Selitë  pagesë ...
Kamëz: 7 vjet pa ujë dhe pa drita. Ja vështirësitë e çiftit të moshuar

Kamëz: 7 vjet pa ujë dhe pa drita. Ja vështirësitë e çiftit të moshuar

Muharremi nga Kamza, për të siguruar jetesën mbledh mbetjet e riciklueshme në kazanet e plehrave. 60-vjeçari këtë e quan punë. Ai thotë që të s ...
Në Shqipëri 1,1 përqind të popullsisë jeton me më pak se 1,90 dollarë në ditë.

Në Shqipëri 1,1 përqind të popullsisë jeton me më pak se 1,90 dollarë në ditë.

Varfëria në botë është përgjysmuar që nga viti 2000, megjithatë një në dhjetë persona që jeton në vendet në zhvillim ende vazhdon të jetojë me më ...
Harresa e Qeverisë prek mijëra familje në nevojë për energjinë elektrike

Harresa e Qeverisë prek mijëra familje në nevojë për energjinë elektrike

Në vitin 2015 Qeveria Shqiptare miratoi ligjin “Për Sektorin e Energjisë Elektrike”, nenin 95 i të cilit parashikon 'trajtimin e veçantë' të familjeve ...
Një qytet-shtet lundrues! Bërthama e shtetit të ri do të nisë me 300 banesa, që do të ndërtohen mbi një platformë lundruese,

Një qytet-shtet lundrues! Bërthama e shtetit të ri do të nisë me 300 banesa, që do të ndërtohen mbi një platformë lundruese,

Sipas kuptimit tradicional, një shtet është një organizatë politike me një qeveri qendrore që ka monopolin dhe legjitimitetin për të ushtruar edhe for ...
1 2 3 4 10 / 34 POSTS