Category: OPINION/ANALIZË

1 2 3 4 5 41 30 / 408 POSTS
Selenicë / Punëtorët e ujësjellësit në protestë , 8 muaj pa marrë rrogat…

Selenicë / Punëtorët e ujësjellësit në protestë , 8 muaj pa marrë rrogat…

Mosmarrja e pagave prej 8 muajsh dhe mosdhënia e asnjë afati për shlyerjen e tyre, ka detyruar punëtorët e ujësjellësit në Selenicë të dalin në protes ...
Çuditen mjekët. 11-vjeçares i zhduket  tumori i pashërueshëm

Çuditen mjekët. 11-vjeçares i zhduket tumori i pashërueshëm

Vajza nga Teksas, SHBA, ishte ankuar për dhimbje koke. Pas një skaneri kishte dalë me DIPG, një formë tumori shumë agresive. Prindërit e çuan te sh ...
Shëndetësia, shqiptarët paguajnë më shumë nga xhepi për t’u kuruar

Shëndetësia, shqiptarët paguajnë më shumë nga xhepi për t’u kuruar

Të dhënat më të fundit zyrtare nga Banka Botërore, të cilat i përkasin vitit 2015, tregojnë se rreth 57 për qind e shpenzimeve shëndetësore në Shqipër ...
Elbasan/ Të jetosh mes varfërisë dhe sëmundjes… !

Elbasan/ Të jetosh mes varfërisë dhe sëmundjes… !

Familja Ramazani jeton në kushte shumë të vështira, mes varfërisë dhe sëmundjes. Znj.Ramazani u bën thirrje institucioneve për ta mbështetur me str ...
Institucioni i Avokatit të Popullit prej dy vjetësh kërkon që të përgjysmohen ose të hiqen tarifat e studimit për kategoritë e studentëve

Institucioni i Avokatit të Popullit prej dy vjetësh kërkon që të përgjysmohen ose të hiqen tarifat e studimit për kategoritë e studentëve

Institucioni i Avokatit të Popullit prej dy vjetësh kërkon që të përgjysmohen ose të hiqen tarifat e studimit për kategoritë e studentëve që vijnë nga ...
OKB, miratohet pakti për refugjatët. SHBA-Hungari votojnë kundër

OKB, miratohet pakti për refugjatët. SHBA-Hungari votojnë kundër

Pakti për refugjatët, që nuk provokoi aspak debate siç bëri pakti i ngjashëm mbi emigracionin, u miratua me votat e 181 vendeve. Vetëm dy ishin votat ...
Kosovë, taksa 100% jep efekte pozitive te produktet vendase

Kosovë, taksa 100% jep efekte pozitive te produktet vendase

Aleanca Kosovare e Biznesit ka bërë një hulumtim lidhur me ndikimin e taksës 100 për qind në ekonominë kosovare, nga data 21 nëntor deri më 5 dhjetor ...
Nxënësit protestojnë për kushtet e këqija…

Nxënësit protestojnë për kushtet e këqija…

Janë nxënësit e shkollës së mesme të bashkuar “At Gjon Karma” në Gur të Zi të Shkodrës, të cilët mëngjesin e së hënës nuk pranuan të hyjnë në orën e p ...
Ish-pronarët: Të mos legalizohet më në toka me pronarë

Ish-pronarët: Të mos legalizohet më në toka me pronarë

Ish-pronarët kërkojnë që qeveria të vendosë si kusht në Ligjin e Legalizimeve, refuzimin e dhënies së lejes për objekte që janë ndërtuar mbi toka që k ...
Për shkak të neglizhencës, gruaja rrezikoi gishtat e dorës

Për shkak të neglizhencës, gruaja rrezikoi gishtat e dorës

Një grua 53-vjeçare është shokuar pasi ka parë gishtat e saj dorës të nxihen të gjithë. Gruaja nga Kina kishte neglizhuar një plagë në dorën e saj, pa ...
1 2 3 4 5 41 30 / 408 POSTS