Category: KRONIKË

1 2 3 29 10 / 287 POSTS
Elbasan / Për herë të parë prodhohet banania

Elbasan / Për herë të parë prodhohet banania

Që ky është nëntori më i ngrohtë dhe më i pazakontë i dhjetëvjeçarëve të fundit edhe ne jemi dëshmitarë të këtij fakti. Ditët me diell i ngjasojnë aty ...
Shtretërit e lumenjëve dhe kanalet kulluese tashmë po kthehen në vend grumbullimi plehrash.

Shtretërit e lumenjëve dhe kanalet kulluese tashmë po kthehen në vend grumbullimi plehrash.

Shtretërit e lumenjëve dhe kanalet kulluese tashmë po kthehen në vend grumbullimi plehrash. Ky fenomen Po ndeshet kudo,në vendin e quajtur fusha e Cer ...
Shkodër/ Invalidët pa mbështetje…

Shkodër/ Invalidët pa mbështetje…

Edhe pse prej shumë kohësh personat me aftësi të kufizuar kërkojnë të drejtat e mohuara në qytetin e Shkodrës, sërish kjo situate nuk ka njohur përmir ...
GJEDNJ-ja, Ukraina shkeli të drejtat e romëve.

GJEDNJ-ja, Ukraina shkeli të drejtat e romëve.

    Nga: Gentian Sejrani 19 shtetas ukrainas të përkatësisë etnike rome të lindur ndërmjet viteve 1936 dhe 1980 kanë dërguar çë ...
GJEDNJ-ja, Ukraina shkeli të drejtat e romëve.

GJEDNJ-ja, Ukraina shkeli të drejtat e romëve.

      Nga: Gentian Sejrani 19 shtetas ukrainas të përkatësisë etnike rome të lindur ndërmjet viteve 1936 dhe 1980 kanë ...
Elbasan: Nis rikonstruksioni i 24 banesave të komunitetit Rom /Egjiptian

Elbasan: Nis rikonstruksioni i 24 banesave të komunitetit Rom /Egjiptian

Një ndër programet e strehimit social që u vjen në ndihmë familjeve në nevojë , kryesisht atyre  rome\egjiptiane është “Përmirësimi i kushteve të bani ...
Çfarë streson në të vertetë prindërit e fëmijëve autikë?

Çfarë streson në të vertetë prindërit e fëmijëve autikë?

Të rritësh një fëmijë me nevoja të veçanta në ditët e sotme kërkon angazhim dhe punë të madhe. Kjo e bën jetën e prindërve shumë stresante, sidomos ku ...
Nga Robert Gajda, Komisioner për Mbrojtjen nga Diskriminimi.  Pakica Ballkano-Egjiptiane dhe komunitetet etnikokulturore në Shqipëri!

Nga Robert Gajda, Komisioner për Mbrojtjen nga Diskriminimi.  Pakica Ballkano-Egjiptiane dhe komunitetet etnikokulturore në Shqipëri!

 Pakicat Ballkano-Egjiptiane dhe komunitetet etnikokulturore në Shqipëri! Nga Robert Gajda, Komisioner për Mbrojtjen nga Diskriminimi  Zhvillimi i ...
6 mijë raste me kancer në vit

6 mijë raste me kancer në vit

Të prekurit nga sëmundjet kancerogjene vazhdojnë të rriten nga viti në vit. Mbi 6000 raste të reja janë zbuluar vetëm në 2018. Kanceri i gjirit dhe ai ...
8.000 lekë pensioni, 6.000 lekë ilaçi! Vështirësitë e të sëmurëve me veshkat jofunksionale

8.000 lekë pensioni, 6.000 lekë ilaçi! Vështirësitë e të sëmurëve me veshkat jofunksionale

Në total janë rreth 1.000 pacientë, të cilëve veshkat u kanë dalë përkohësisht ose përgjithmonë nga funksioni, te të cilët është e nevojshme kryerja e ...
1 2 3 29 10 / 287 POSTS