Category: Mjekesi

1 2 3 10 / 27 POSTS
Shkodër/ Invalidët pa mbështetje…

Shkodër/ Invalidët pa mbështetje…

Edhe pse prej shumë kohësh personat me aftësi të kufizuar kërkojnë të drejtat e mohuara në qytetin e Shkodrës, sërish kjo situate nuk ka njohur përmir ...
6 mijë raste me kancer në vit

6 mijë raste me kancer në vit

Të prekurit nga sëmundjet kancerogjene vazhdojnë të rriten nga viti në vit. Mbi 6000 raste të reja janë zbuluar vetëm në 2018. Kanceri i gjirit dhe ai ...
Drejtoria e shëndetit publik në Gramsh nuk jep informacione mbi Checp-up

Drejtoria e shëndetit publik në Gramsh nuk jep informacione mbi Checp-up

Në rrethin e Gramshit, ka ende persona të moshave mbi 45 vjeç që nuk kanë kryer Check up in,ose e thënë në shqip anali ...
Shtohet fatura nga koncesionet në shëndetësi

Shtohet fatura nga koncesionet në shëndetësi

Buxheti i shtetit po ngarkohet me fatura të papërballueshme të cilat po lindin nga koncesionet në shëndetësi. Për vitin 2018-ë, kostot shtesë të konce ...
A duhet të shpresojmë tek një Institucion Kushtetues i Pavarur, ku drejtuesi emërohet si pasojë e një marrëveshje politike ?

A duhet të shpresojmë tek një Institucion Kushtetues i Pavarur, ku drejtuesi emërohet si pasojë e një marrëveshje politike ?

Nga Gentian Sejrani Jemi njohur sot me mbylljen e hetimeve mbi shkaqet e vdekjes së të riut egjiptian nga Institucioni i Avokatit të Popullit. Nga ...
“Mes varferise dhe semundjes”: Apeli i nënës së fëmijëve me çrregullime të sjelljes

“Mes varferise dhe semundjes”: Apeli i nënës së fëmijëve me çrregullime të sjelljes

Familja Madhi prej disa vitesh gjendet mes varfërisë dhe sëmundjes. Zonja Resmie nëna e 4 femijeve banon  në një banesë të vogel me qera në qytetin e ...
Përfaqësues të komunitetit egjiptian dhurojnë gjak për fëmijët talasemikë.

Përfaqësues të komunitetit egjiptian dhurojnë gjak për fëmijët talasemikë.

Në kuadër të Aleancës së dhurimit të gjakut disa organizata të komunitetit Egjiptian dhuruan gjak në instuticionin e Komisionerit të Mbrojtjes nga Dis ...
Kur prindërit e fëmijëve me nevoja të veçanta ndihen të braktisur nga shteti dhe pa asnjë përkrahje.

Kur prindërit e fëmijëve me nevoja të veçanta ndihen të braktisur nga shteti dhe pa asnjë përkrahje.

Çfarë shërbimesh  ofrojnë Bashkitë tona dhe çfarë përpjekjesh kanë bërë për tua lehtësuar sadopak jetën ????? Fare fare pak për të mos thëne Asgjë. ...
Ti mbijetosh kancerit të gjirit. Historia e mjekes 31-vjeçare

Ti mbijetosh kancerit të gjirit. Historia e mjekes 31-vjeçare

Numri i grave me kancer gjiri është rritur. Për këtë vit deri më tani janë 517 raste të reja të diagnostikuara. Në muajin sensibilizues të luftës kund ...
Diferencimi midis bilingualizmit dhe autizmit

Diferencimi midis bilingualizmit dhe autizmit

Është shumë e rëndësishme të bëhet ky diferencim, për faktin se ngatërrimi midis këtyre dy problemeve sjell edhe gabime të shpeshta mjekësore, të cila ...
1 2 3 10 / 27 POSTS