Category: SOCIALE

1 41 42 43 44 45 46 430 / 451 POSTS
​​Dita Ndërkombëtare e tokës: Aktivitet sensibilizues në qytetin e Elbasanit.

​​Dita Ndërkombëtare e tokës: Aktivitet sensibilizues në qytetin e Elbasanit.

Në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Tokës “Green School Elbasan”  organizoi  një aktivitet sensibilizues në qendër të qytetit. Me moton ...
Dokumentacioni që  nevojitet për të aplikuar për “Kredi të Butë”

Dokumentacioni që  nevojitet për të aplikuar për “Kredi të Butë”

Familjet të cilat kërkojnë të përfitojnë nga program për kredi të buta nuk duhet të kenë banesë në pronësi si dhe të plotësojnë nivelin e të ardhu ...
Përmbarimi/ Sekuestro ndihmës ekonomike. Organizata është e paligjshme.

Përmbarimi/ Sekuestro ndihmës ekonomike. Organizata është e paligjshme.

Miranda Toska, nënë e tre vajzave është përballur këto ditë me një vendim të Përmbarimit që e lë atë dhe vajzat e saj në mëshirë të fatit. 10 vjet më ...
Ndryshon ligji i strehimit/ Ja programet sociale që përfshihen

Ndryshon ligji i strehimit/ Ja programet sociale që përfshihen

Strehimi është sot një nga problemet më të mëdha sociale, veçanërisht për familjet në nevojë. Ligji në fuqi i Strehimit Social ofron disa programe, ...
​UNECE 500 mijë euro për strehimin dhe zhvillimin urban

​UNECE 500 mijë euro për strehimin dhe zhvillimin urban

Ministria e Zhvillimit Urban është përzgjedhur një prej 4 vendeve fituese për projektin e transhit të 10 të UNDA (United Nations Development Account ...
Mënyrat e gabuara për mbrojtjen e fëmijëve nga abuzuesit

Mënyrat e gabuara për mbrojtjen e fëmijëve nga abuzuesit

Nga  Michelle Stevens Ishte vera e vitit 2015 dhe fëmija im ishte duke shkuar në kamp rreth 3.000 milje larg dhe ishte hera e tij e parë që udh ...
​Ligji për Minoritetet/ Njohja zyrtare e komunitetit egjiptian

​Ligji për Minoritetet/ Njohja zyrtare e komunitetit egjiptian

Komuniteti egjiptian në Shqipëri nuk njihej si minoritet ligjërisht deri më sot, këtë të drejtë e gëzonin vetëm disa komunitete të tjera në vend. Pr ...
Që 14-vjeç isha e detyruar të punoja për të ndihmuar familjen që të ushqehej.

Që 14-vjeç isha e detyruar të punoja për të ndihmuar familjen që të ushqehej.

Fatkeqësisht “Varfëria” mbetet një plagë e shoqërisë shqiptare.Kësaj here ajo ka trokitur në dyert e emisionit “E diela Shqiptare në rubrikën “Ka nj ...
8 Prill, Dita Nderkombetare e Romeve!

8 Prill, Dita Nderkombetare e Romeve!

Gjate aktivitetit te sotem ku aktivistet e LRER -se prezantuan dokumentarin "Kuadrate Bardhe e Zi", nje galeri fotosh si dhe percollen mesazhe institu ...
A po zbatohen vendimet e komisionerit për mbrojtjen nga diskriminimi?

A po zbatohen vendimet e komisionerit për mbrojtjen nga diskriminimi?

Sot në Qendrën e Re të Informimit Evropian Aktivistët e “Lëvizja Rinore Egjiptiane dhe Rome” në bashkëpunim me Aktivistwt e Tiranws dhe qendra Treja z ...
1 41 42 43 44 45 46 430 / 451 POSTS