Category: SOCIALE

1 2 3 54 10 / 540 POSTS
Çfarë po ndodh me shqiptarët, spitalet mbushen me qytetarë të sëmurë

Çfarë po ndodh me shqiptarët, spitalet mbushen me qytetarë të sëmurë

Në vitin 2018 nëpër spitalet në vend u shtruan gjithsej 279 mijë persona në spitalet publike, sipas të dhënave të publikuara nga INSTAT në treguesit e ...
Romët marrin ‘ndihmë’ në Samitin e Poznanit. Rama firmos deklaratën e përbashkët

Romët marrin ‘ndihmë’ në Samitin e Poznanit. Rama firmos deklaratën e përbashkët

Për herë të parë në Samitin e Poznanit u përfshinë në agjendë, si një ndër pikat kryesore, minoriteti Rom dhe integrimi i tyre në shtetet e Ballkanit. ...
Durrës : Tregu i fruta perimeve jashtë vëmendjes së pushtetit vendor

Durrës : Tregu i fruta perimeve jashtë vëmendjes së pushtetit vendor

Tregu i fruta-perimeve në qytetin e Durrësit ,vetëm emrin ka të tillë. Është tregu më i madh në këtë qytet ,por prej vitesh është lënë në mëshirë të f ...
Ndryshon aplikimi për strehimin social, sistem i ri online

Ndryshon aplikimi për strehimin social, sistem i ri online

Procesi i aplikimit për strehim social pritet të pësojë ndryshime të lidhura me ngritjen e një sistemi për Strehimin për Banesat Sociale për Ministrin ...
Energjia Elektrike/Qindra qytetarë protestuan përpara Kryeministrisë nën sloganin “Mirato VKM”

Energjia Elektrike/Qindra qytetarë protestuan përpara Kryeministrisë nën sloganin “Mirato VKM”

Me thirrjet, “Kthema dritën”, “210 kw falas për familjet e varfra”, “Na e bëtë jetën errësirë”, “Për VKM 3 vite prita, por tani u mbush kupa”, “Zbaton ...
Nën hijen e qiririt? Aktivistë dhe qytetarë peticion prej 3200 firmash për miratimin e VKM-së për kompensiminn e energjisë elekrike

Nën hijen e qiririt? Aktivistë dhe qytetarë peticion prej 3200 firmash për miratimin e VKM-së për kompensiminn e energjisë elekrike

Në sajë të pamundësisë së pagesës së energjisë elektrike të familjeve në nevojë  dhe në bazë të ligjit “ Për Sektorin e Energjisë Elektrike” të miratu ...
DAR Durrës penalizon mësuesit, sigurime të papaguara  2013- 2017

DAR Durrës penalizon mësuesit, sigurime të papaguara 2013- 2017

Një numër i lartë mësuesish në Durrës ,nuk kanë të derdhura sigurimet shoqërore nga pundhënësi  i tyre “Drejtoria Arsimore Rajonale”. Alarmi jepet nga ...
Durrës :Rruga drejt pikës piktoreske Kodër Vilë e harruar, banorët Burim aksidentesh

Durrës :Rruga drejt pikës piktoreske Kodër Vilë e harruar, banorët Burim aksidentesh

Rruga drejt pikës piktoreske “Kodër Vilë”,duhet të ishte një nga ato rrugë që lehtëson trafikun në zonën e verës ,ku numri I mjeteve sa vjen e shtohet ...
Rritet papunësia tek ata të diplomuarit, ulet për të pashkolluarit

Rritet papunësia tek ata të diplomuarit, ulet për të pashkolluarit

Të kesh mbaruar arsimin e lartë, në Shqipëri nuk do të thotë që të jesh domosdoshmërisht i privilegjuar për të gjetur një punë. Përkundrazi, në 2018-ë ...
Shkolla nuk hapi asnjëherë dyert për nxënësit

Shkolla nuk hapi asnjëherë dyert për nxënësit

Pas reformës në arsim ,disa shkolla që nuk plotësonin numrin në arsim të nxënësve,nuk funksuionojnë më edhe pse ndërtimi i tyre  i kushtoi shtetit mil ...
1 2 3 54 10 / 540 POSTS