Category: KULTURË

1 2 3 10 / 22 POSTS
Profil/ Intelektualët e suksesshëm të minoritetit Egjiptian

Profil/ Intelektualët e suksesshëm të minoritetit Egjiptian

  Laçi është profili jonë i radhës për minoritetit Egjiptian, i poziçionuar në Shqipërinë Veriore, aty numërohen qindra familje egjiptiane.Të ...
“Inkubatori i Identitetit të të Rinjëve Egjiptianë”

“Inkubatori i Identitetit të të Rinjëve Egjiptianë”

Inkubatori i Identitetit të të Rinjëve Egjiptianë” 25 të rinjë të grupmoshës 18-35 vjec, që i përkasin minoritetit egjiptian morën pjesë në “Inkuba ...
Aktori Alfred Trebicka i mëshon përçarjes së artistëve.

Aktori Alfred Trebicka i mëshon përçarjes së artistëve.

  Aktori Alfred Trebicka i mëshon përçarjes së artistëve. “Është abuzuar se komuniteti i aktorëve është i përçarë. Këtu ka diversitet mendi ...
“Koha është e maskarenjve, por Shqipëria dhe teatri janë të tonat, janë të shqiptarëve”

“Koha është e maskarenjve, por Shqipëria dhe teatri janë të tonat, janë të shqiptarëve”

Sapo është bërë publik projektligji që i hap rrugë ndërtimit të teatrit të ri, artistët kanë nisur protestën kundër shembjes së Teatrit Kombëtar. A ...
Diskriminimi dhe margjinalizimi që pengojë Romët pa shtetësi në Shqipëri.

Diskriminimi dhe margjinalizimi që pengojë Romët pa shtetësi në Shqipëri.

Tiranë, Budapest, 8 qershor 2018: Sipas një raporti të ri të lëshuar sot nga Qendra Europiane për të Drejtat e Romëve (ERRC), Rrjeti Europian i Pas ...
Si mund të shpëtoni nëse këputet ashensori dhe ju jeni brenda,…

Si mund të shpëtoni nëse këputet ashensori dhe ju jeni brenda,…

E keni provuar ndonjehere te ngecni në ashensor? Me siguri po pyesni veten se çfarë do të bënit nëse kablli i ashensorit ku ju jeni këputet papritu ...
Valamara …

Valamara …

Mali i Valmaras është një nga më të bukurit në vendin tonë dhe ndodhet shumë afër kufirit që lidh Korçën me Gramshin dhe Pogradecin. Me një florë  dhe ...
Dhunë dhe fjalor banal ndaj fëmijëve të Shtëpisë së Foshnjës Vlorë…

Dhunë dhe fjalor banal ndaj fëmijëve të Shtëpisë së Foshnjës Vlorë…

Të shumta kanë qenë fushatatat sensibilizuese ndaj dhunës, të shumtë kanë qenë ata që i kanë thënë stop dhunës,  por mesa duket është e pamundur të zh ...
‘Kam frikë se do më presin pensionin’, Robert Ndrenika ndërmerr hapin e madh për mbrojtjen e Teatrit

‘Kam frikë se do më presin pensionin’, Robert Ndrenika ndërmerr hapin e madh për mbrojtjen e Teatrit

Robert Ndrenika është i pari që ka firmosur kundër prishjes së godinës së Teatrit Kombëtar ndërsa e ka cilësuar këtë godinë si “Jerusalemin e aktorëve ...
A e dini cilat janë të drejtat e tua…

A e dini cilat janë të drejtat e tua…

Konventa Europiane e të drejtave të njeriut... Neni 1 - Detyrim për te respektuar të drejtat e njeriut. Neni 2- E drejta për jetën. Neni 3-  ...
1 2 3 10 / 22 POSTS