Category: EKONOMI

1 2 3 7 10 / 64 POSTS
Pas pandemisë vështirësohen kriteret për të marrë kredi, si për bizneset edhe për individët

Pas pandemisë vështirësohen kriteret për të marrë kredi, si për bizneset edhe për individët

Periudha e pandemisë, ka sjellë pasiguri financiare, duke e dëmtuar ndjeshëm ekonominë e vendit tonë. Dhënia e huave duket se është më e vështirë dhe ...
Gjoba për fshatarët që shesin prodhimet e tyre, por jo për baret dhe lokalet që zenë hapësirat publike.

Gjoba për fshatarët që shesin prodhimet e tyre, por jo për baret dhe lokalet që zenë hapësirat publike.

Fshatarët që duan të shesin prodhimet e tyre në rrugët e qytetit të Elbasanit , gjobiten edhe pse janë dakort të paguajnë tarifën për zënien e hapësir ...
Farmacistja e talentuar shqiptare, Erjona Xhaferaj rrëmben çmimin ndërkombëtar “Aspirational Global Woman Awards 2020”

Farmacistja e talentuar shqiptare, Erjona Xhaferaj rrëmben çmimin ndërkombëtar “Aspirational Global Woman Awards 2020”

Çdoherë e më shumë shqiptarët kudo në botë po shkëlqejnë me talentin e tyre në shumë fusha të jetës. Farmacistja e njohur shqiptare, Eriona Xhafera ...
Pandemia e varfërisë do të tejkalojë koronavirusin e gjatë nëse..

Pandemia e varfërisë do të tejkalojë koronavirusin e gjatë nëse..

Ndërkohë që globi po përballet me efektet negative të koronavirusit, ndikimi i tij ndaj njerëzve të varfër dhe komuniteteve të margjinalizuara është i ...
Aktivistet rom dhe egjiptian ndikuan në vendimin e qeverisë për pagën e punonjësve informalë.

Aktivistet rom dhe egjiptian ndikuan në vendimin e qeverisë për pagën e punonjësve informalë.

Të gjithë kemi dëgjuar në këto kohë, problemin e familjeve që kanë punuar në të zezë apo e kanë bazuar jetesën e tyre në aktivitete dhe punë informale ...
Bonusi financiar është  shumë i rëndësishëm për punëtorët informal, shprehet shefi i punës pranë OKB-së.

Bonusi financiar është shumë i rëndësishëm për punëtorët informal, shprehet shefi i punës pranë OKB-së.

Punëtorët informalë që jetojnë me të ardhurat që nxjerrin çdo ditë, urgjentisht kanë nevojë për mbështetje financiare nga qeveritë e tyre për të mbije ...
Çmimet e banesave, ja si përcaktohen në  Elbasan

Çmimet e banesave, ja si përcaktohen në Elbasan

Çmimet e reja fiskale të banesave për vitin 2019, do të përdoren nga zyrat e Regjistrimit të Pasurive së Paluajtshme për rastet e shitjes dhe blerjes ...
102 milionë dollarë  nga taksapaguesit shqiptarë, për të larguarit padrejtësisht nga puna, dyfishi i ndihmës vjetore që qeveria ka akorduar për të varfërit.

102 milionë dollarë nga taksapaguesit shqiptarë, për të larguarit padrejtësisht nga puna, dyfishi i ndihmës vjetore që qeveria ka akorduar për të varfërit.

Rotacionet politike, ndryshimet e titullarëve të institucioneve shpesh shoqërohen edhe me ndryshimin e punonjësve.  Ata që e paguajnë faturën e të lar ...
E frikshme! Luftë për mbijetesë, familjet shqiptare me 63% më pak të ardhura në muaj

E frikshme! Luftë për mbijetesë, familjet shqiptare me 63% më pak të ardhura në muaj

        Shpenzimet që i duhen një familjeje mesatare në muaj për të kryer një jetë dinjitoze, janë gati 50% më të ...
Ligji për pensionin familjar, kush përfiton dhe dokumentet që duhen

Ligji për pensionin familjar, kush përfiton dhe dokumentet që duhen

  Përveç pensionit të pleqërisë dhe pensioneve të ndryshme të posaçme, si ato për ushtarakët, pensionet speciale, etj, legjislacioni në Re ...
1 2 3 7 10 / 64 POSTS