Category: SHQIPËRIA

1 2 3 4 5 72 30 / 718 POSTS
Ndryshon skema e ndihmës ekonomike dhe pagesës së PAK

Ndryshon skema e ndihmës ekonomike dhe pagesës së PAK

    Ndryshon skema e përfitimit dhe dhënies së ndihmës ekonomike, pagesës së PAK dhe bonusit të bebes. Ministria e Shëndetësisë ...
Shkak varfëria, dyfishohet numri i divorcëve në Shqipëri

Shkak varfëria, dyfishohet numri i divorcëve në Shqipëri

Numri i divorceve në Shqipëri është dyfishuar që prej fundit të viteve 90 një statistikë që nxit ekspertët të arrijnë në konkluzionin se familja s ...
Më mire të mos paguaj sigurime, që të zgjedh vetë ku t’i bëj vizitat

Më mire të mos paguaj sigurime, që të zgjedh vetë ku t’i bëj vizitat

Përveç  përfitimeve të tjera  që besoj që shumë prej nesh e dimë, të cilat i përfitojmë nga pjesmarrja në skemën e sigurimeve. Dua të ndalem tek “ PËR ...
Grekan, Belësh: Rreth 2400 banorë vuajnë mungesën e mjekut të familjes dhe infermierëve .

Grekan, Belësh: Rreth 2400 banorë vuajnë mungesën e mjekut të familjes dhe infermierëve .

Mungesa e bluzave të bardha është evidente,  jo vetën në spitale , por edhe qëndra shëndetësore në njësitë administrative . Rreth 2400 banorë të f ...
BB: Shqipëria kryeson rajonin për punësimin në të zezë

BB: Shqipëria kryeson rajonin për punësimin në të zezë

  Në Shqipëri rreth 37 për qind e të punësuarve janë në të zezë. Banka Botërore në bashkëpunim me nismën e Vienës në raportin e 2019 për tr ...
Elbasani: Zonë e nxehtë e shfaqjes së dhunës

Elbasani: Zonë e nxehtë e shfaqjes së dhunës

Elbasani mbetet një nga zonat më te nxehta sa i takon shfaqjes së fenomenit social të dhunës në familje, por jo vetëm në shumicën e rasteve viktim ...
Këshilli i Evropës: Shqipëria të regjistrojë minoritetet

Këshilli i Evropës: Shqipëria të regjistrojë minoritetet

Këshilli i Evropës i ka drejtuar një thirrje Shqipërisë që të respektojë parimin e vetë-deklarimit të minoriteteve kombëtare. Ky rekomandim u kërk ...
Gramsh: Papunësia, plaga më e madhe sociale

Gramsh: Papunësia, plaga më e madhe sociale

Një nga problemet më të mprehta të banorëve në Gramsh është papunësia. Çdo muaj në zyrat e punës paraqiten të paktën 1000 deri në 1200 punkërkues. ...
42 familje Pogradecare rrezikojnë të dëbohen nga banesat që disponojnë.

42 familje Pogradecare rrezikojnë të dëbohen nga banesat që disponojnë.

42 familje të komunitetit rom, egjiptian dhe të mazhorancës, të strehuar që prej vitit 1991, në ish godinën e hotelit të minierës së Gurit të Kuq, Pog ...
Shkelësit e ligjit shërbim punësimi falas si dënim, 5306 raste në vendin tonë

Shkelësit e ligjit shërbim punësimi falas si dënim, 5306 raste në vendin tonë

  Puna falas për interesin publik është një praktikë që aplikohet gjerësisht në botë si një nga dënimet alternative për personat që kanë shk ...
1 2 3 4 5 72 30 / 718 POSTS