Category: SHQIPËRIA

1 2 3 4 60 20 / 593 POSTS
Shmangia e teknologjisë në fëmijërinë e hershme dhe të vonë…

Shmangia e teknologjisë në fëmijërinë e hershme dhe të vonë…

dr. Gentjana Sinaj, mjeke logopede   Teknologjia është  shumë e rëndësishme dhe gati e pazëvendësueshme për njeriun modern, por ajo mbart edhe efek ...
Shqipëria rrezikon të mbetet pa mjekë…

Shqipëria rrezikon të mbetet pa mjekë…

Vendi ynë rrezikon të mbetet edhe pa mjekë . Në një studim të bërë publik në ditët e sotme,jepen shifra të frikshme të mjekëve që duan të braktisin Sh ...
Konviktet e shkollës ë mesme në gramsh pa ngrohje

Konviktet e shkollës ë mesme në gramsh pa ngrohje

Konviktet shtetërore janë një zgjidhje më pak e kushtueshme,për prindërit e nxënësit që studiojnë larg shtëpisë,por kushtet që godinat e akomodimit of ...
Nga Robert Gajda, Komisioner për Mbrojtjen nga Diskriminimi.  Pakica Ballkano-Egjiptiane dhe komunitetet etnikokulturore në Shqipëri!

Nga Robert Gajda, Komisioner për Mbrojtjen nga Diskriminimi.  Pakica Ballkano-Egjiptiane dhe komunitetet etnikokulturore në Shqipëri!

 Pakicat Ballkano-Egjiptiane dhe komunitetet etnikokulturore në Shqipëri! Nga Robert Gajda, Komisioner për Mbrojtjen nga Diskriminimi  Zhvillimi i ...
“Librat falas” nuk funksionon për klasën e parë

“Librat falas” nuk funksionon për klasën e parë

Projekti i librave falas, dhe rikthimi i tyre në fund të vitit shkollor duket se nuk do të funksionojë se paku për klasën e parë. Pasi nëse do të marr ...
Shqipëria : E para në Evropë dhe e pesta në botë për emigracion potencial

Shqipëria : E para në Evropë dhe e pesta në botë për emigracion potencial

  Shqipëria rezulton e para në Europë dhe e pesta në botë për emigracion potencial. Ajo që shumica e shqiptarëve shpresojnë të arrijnë ...
6 mijë raste me kancer në vit

6 mijë raste me kancer në vit

Të prekurit nga sëmundjet kancerogjene vazhdojnë të rriten nga viti në vit. Mbi 6000 raste të reja janë zbuluar vetëm në 2018. Kanceri i gjirit dhe ai ...
8.000 lekë pensioni, 6.000 lekë ilaçi! Vështirësitë e të sëmurëve me veshkat jofunksionale

8.000 lekë pensioni, 6.000 lekë ilaçi! Vështirësitë e të sëmurëve me veshkat jofunksionale

Në total janë rreth 1.000 pacientë, të cilëve veshkat u kanë dalë përkohësisht ose përgjithmonë nga funksioni, te të cilët është e nevojshme kryerja e ...
Ana e malit, nxënësit po “Braktisin” shkollat

Ana e malit, nxënësit po “Braktisin” shkollat

Emigrimi dhe numri në rënie i lindjeve kanë bërë që gradualisht shkollat 9-vjeçare në njësinë Administrative Ana e Malit pothuajse të boshatisen. P ...
Shtohet fatura nga koncesionet në shëndetësi

Shtohet fatura nga koncesionet në shëndetësi

Buxheti i shtetit po ngarkohet me fatura të papërballueshme të cilat po lindin nga koncesionet në shëndetësi. Për vitin 2018-ë, kostot shtesë të konce ...
1 2 3 4 60 20 / 593 POSTS