Category: SHQIPËRIA

1 2 3 84 10 / 838 POSTS
Elbasan: Aktivistët e LRER-së së dhe familjarë të komunitetit Rom dhe Egjiptian bashkohen në aktin humanitar për familjet e prekura nga tërmeti

Elbasan: Aktivistët e LRER-së së dhe familjarë të komunitetit Rom dhe Egjiptian bashkohen në aktin humanitar për familjet e prekura nga tërmeti

Aktivistët e Lëvizja Rinore Egjiptiane dhe Rome morën nismën për të kontribuar sadopak në këto ditë të vështira për familjet e prekuara nga tërmeti. A ...
A e di sa shpenzon një familje shqiptare për konsum?

A e di sa shpenzon një familje shqiptare për konsum?

Shqiptarët shpenzojnë mesatarisht afro 76 mijë lekë në muaj, për konsum. Këtë tregon Vjetari Statistikor Rajonal i Instat, për vitin 2018. Ndër shp ...
Vlorë: E vetme, pa drita dhe ilaçe. Ja vështirësitë e 70-vjeçares

Vlorë: E vetme, pa drita dhe ilaçe. Ja vështirësitë e 70-vjeçares

Valdete Thoma jeton në lagjen “1 Maji” në Vlorë. Vuan nga një sëmundje e rëndë dhe pensioni i invaliditetit prej 14 mijë lekësh nuk i mbulon as mjekim ...
Fakulteti i Drejtësisë Tiranë diskriminon studentët …

Fakulteti i Drejtësisë Tiranë diskriminon studentët …

Në fakultetin e Drejtësisë në Tiranë ndodh çudia ! Të premten më datë  15.11.2019 fakulteti  i drejtësisë nxorri  listat  e fituesve të ciklit të d ...
Shqipëria ndër më të varfrat e Europës : Vendet e Bashkimit Europian të ardhura mesatare për frymë në vit 7 herë më të larta sesa të shqiptarëve

Shqipëria ndër më të varfrat e Europës : Vendet e Bashkimit Europian të ardhura mesatare për frymë në vit 7 herë më të larta sesa të shqiptarëve

Edhe gati 3 dekada pas kalimit në ekonominë e tregut, shqiptarët, që jetojnë në një vend të bekuar nga zoti, me bukuri të shumta e pasuri natyrore, vi ...
Korrupsioni: Ja perceptimi i opinionit publik

Korrupsioni: Ja perceptimi i opinionit publik

Qendra për Kërkime Ekonomike  Tiranë  mati përsëri këtë vit  perceptimin e korrupsionit nga opinioni publik. Sipas studimit, 44,8 për qind e qyteta ...
Elbasan: Ja sfidat e një babai për të siguruar nevojat bazike të fëmijëve të tij

Elbasan: Ja sfidat e një babai për të siguruar nevojat bazike të fëmijëve të tij

Familja Lushnjani jeton  me kushte të  vështira ekonomike. Prej më shumë se 7 vitesh Z. Lushnjani kryefamiljar, me dy fëmijë dhe prind i vetëm e ka të ...
Shkodër: Nuk mund të ecë, por nuk përfiton kempin e invaliditetit

Shkodër: Nuk mund të ecë, por nuk përfiton kempin e invaliditetit

Nuk mund të eci më shumë se 50 metra ,për shkak të lodhjes nga një humbje e ndjesive të gjymtyrëve të këmbëve. Kjo është historia e 62 vjeçarit Qemal ...
Divorcet në rritje, boom padish për pension ushqimor, ekspertët: Duhet VKM për minimumin jetik për fëmijët

Divorcet në rritje, boom padish për pension ushqimor, ekspertët: Duhet VKM për minimumin jetik për fëmijët

Procese të shumta të zgjidhjeve të martesave kryesisht, nxjerrin në pah ditë pas dite problemin e referimit të minimumit jetik, i cili nuk përkon me p ...

Ish qyteti studenti në Mamurras, i degraduar

Në periferi të qytetit të Mamurrasit dikur pozicionohej qyteti  “Studenti”. I pagëzuar me këtë emër prej studentëve të ardhur  nga Universiteti I Tira ...
1 2 3 84 10 / 838 POSTS