Category: AKTUALE

1 2 3 4 5 79 30 / 786 POSTS
Prindër, kuptoni fëmijën tuaj dhe respektoni punën e mësuesit!

Prindër, kuptoni fëmijën tuaj dhe respektoni punën e mësuesit!

Mësuesi ka nevojë të shkojë i sigurtë në vendin e punës dhe të ndihet i mbrojtur. Katra apo pesa e një nxënësi nuk duhet të jetë pjesë e urrejtjes nda ...
(MOS) DËSHIRA PËR TË LEXUAR…?!

(MOS) DËSHIRA PËR TË LEXUAR…?!

Të qëndrosh pas një stende për t’i prezantuar lexuesit librin, të bashkëbisedosh me TË, të vëresh qartë dhe të ndiesh interesimin e tij për autorët që ...
Detyrat e shtëpisë, çfarë i revolton nxënësit apo prindërit?

Detyrat e shtëpisë, çfarë i revolton nxënësit apo prindërit?

Nxënësit hasin vështirësi në bërjen e detyrave. Është mësuesi ai që mund ta lehtësojë dhe ta bëjë këtë pjesë të të nxënit një veprimtari jo vetëm “jo ...
9 karakteristikat e një mësuesi të mirë

9 karakteristikat e një mësuesi të mirë

Mësimdhënia është një dhuratë që duket se vjen natyrshëm për disa, të tjerët duhet të punojnë jashtë orarit për të arritur statusin e mësuesit të mirë ...
Zuckerberg refuzon të dëshmojë përpara ligjvënësve të 7 shteteve…

Zuckerberg refuzon të dëshmojë përpara ligjvënësve të 7 shteteve…

Shefi ekzekutiv i Facebook, Mark Zuckerberg ka refuzuar të dëshmojë në një dëgjim të përbashkët mes tij dhe politikanëve nga shtatë vende, që përfaqës ...
Jamal Khashoggi, vrasja që tronditi një aleancë

Jamal Khashoggi, vrasja që tronditi një aleancë

Disa e pagëzuan “Revolucioni saudit”. Princi i Kurorës, Mohamed bin Salman u shfaq papritmas si fytyra e të resë në monarkinë e traditave të ngurta. G ...
Të gjithë drejt pediatrisë, ambulancat nuk punojnë…

Të gjithë drejt pediatrisë, ambulancat nuk punojnë…

Deri më tani pranë urgjencës se pediatrisë se QSUT janë paraqitur 150 fëmijë. Qendrat mjekësore të lagjes janë mbyllur pasi bluzat e bardha kanë marrë ...
Vështirësia e studentëve për të siguruar librat…

Vështirësia e studentëve për të siguruar librat…

Të sigurosh librat është sfida me të cilën përballen studentët e Gjuhë–Letërsisë në Tiranë, çdo vit të ri shkollor. Kjo studente e vitit të dytë na tr ...
Droni-satelit, mjeti fluturues më i madh në botë

Droni-satelit, mjeti fluturues më i madh në botë

Ky avion gjigant, me tre bishta e me vetëm njërin krah sa një avion pasagjerësh, është më shumë si dron, por mund të bëjë punën e satelitit. Mjet f ...
Tirane/ “Unaza e re”, 22 protesta; 135 të shoqëruar që nga fillimi i muajit

Tirane/ “Unaza e re”, 22 protesta; 135 të shoqëruar që nga fillimi i muajit

Policia deklaroi zyrtarisht se deri me tani ka shoqëruar në total si pjesëmarrës në proteste 135 persona gjithsej, nga të cilët janë proceduar penalis ...
1 2 3 4 5 79 30 / 786 POSTS