Category: ARSIM

1 2 3 5 10 / 46 POSTS
Çfarë streson në të vertetë prindërit e fëmijëve autikë?

Çfarë streson në të vertetë prindërit e fëmijëve autikë?

Të rritësh një fëmijë me nevoja të veçanta në ditët e sotme kërkon angazhim dhe punë të madhe. Kjo e bën jetën e prindërve shumë stresante, sidomos ku ...
Konviktet e shkollës ë mesme në gramsh pa ngrohje

Konviktet e shkollës ë mesme në gramsh pa ngrohje

Konviktet shtetërore janë një zgjidhje më pak e kushtueshme,për prindërit e nxënësit që studiojnë larg shtëpisë,por kushtet që godinat e akomodimit of ...
“Librat falas” nuk funksionon për klasën e parë

“Librat falas” nuk funksionon për klasën e parë

Projekti i librave falas, dhe rikthimi i tyre në fund të vitit shkollor duket se nuk do të funksionojë se paku për klasën e parë. Pasi nëse do të marr ...
2 orë në këmbë për tu shkolluar…

2 orë në këmbë për tu shkolluar…

Pakkush mbase e beson që ka fëmijë të cilët duhet vërtetë të sakrifikojnë e madje rrezikojnë për të marrë dije. I tillë është Elidon Ruçi, 12-vjeca ...
Studentët kundër Salvinit: Nuk mund të rrijnë duarkryq duke ditur se gati 200 persona bllokohen me ditë mbi një anije, sikur të ishin kafshë!

Studentët kundër Salvinit: Nuk mund të rrijnë duarkryq duke ditur se gati 200 persona bllokohen me ditë mbi një anije, sikur të ishin kafshë!

ITALI- Në Firence është organizuar një protestë e madhe studentësh kundër ministrit të Brendshëm Matteo Salvinit. Fytyra e ministrit ka përfunduar ...
Kur prindërit e fëmijëve me nevoja të veçanta ndihen të braktisur nga shteti dhe pa asnjë përkrahje.

Kur prindërit e fëmijëve me nevoja të veçanta ndihen të braktisur nga shteti dhe pa asnjë përkrahje.

Çfarë shërbimesh  ofrojnë Bashkitë tona dhe çfarë përpjekjesh kanë bërë për tua lehtësuar sadopak jetën ????? Fare fare pak për të mos thëne Asgjë. ...
Sot u hodhën themelet për ndërtimin një shkolle të re në fshatin Mengel të qytetit të Elbasanit.

Sot u hodhën themelet për ndërtimin një shkolle të re në fshatin Mengel të qytetit të Elbasanit.

Në fshatin Mengel të qytetit të Elbasanit sot u hodhën themelet për ndërtimin e një shkolle të re, ku  do të mund të studiojnë 200-250 studentë . P ...
Mungesa e mësuesit ndihmës për fëmijët me nevoja të veçanta…

Mungesa e mësuesit ndihmës për fëmijët me nevoja të veçanta…

Sipas Ministrisë së Arsimit në shkollat 9-vjeçare raporti mësues ndihmës-fëmijë me nevoja të veçanta është: 1 mësues ndihmës për 11 fëmijë. Në shum ...
Dëshirat e saj kanë ecur më shpejt se rrotat lëvizëse duke mos u ndier asnjëherë ndryshe nga të tjerët.

Dëshirat e saj kanë ecur më shpejt se rrotat lëvizëse duke mos u ndier asnjëherë ndryshe nga të tjerët.

Eligerta është rritur e paralizuar që kur ishte vetëm 9-muajshe Eligerta kaloi një temperaturë të lartë duke i shkaktuar paralizë në dy këmbët. Por nu ...
Vështirësitë e rrugës drejt arsimit për studentët Romë dhe Egjiptian.

Vështirësitë e rrugës drejt arsimit për studentët Romë dhe Egjiptian.

Universiteti i Tiranës hapi sot dyert për 5545 studentë të rinj në 6 programet e studimit të ciklit të parë. Ndër këta, vetëm 10 kuota janë ofruar për ...
1 2 3 5 10 / 46 POSTS