Author: redaksia

1 2 3 4 39 20 / 384 POSTS
Durrës Alarm mjedisor, ndotja në zonën e ish Kënetës, rrezik për jetën e banorëve

Durrës Alarm mjedisor, ndotja në zonën e ish Kënetës, rrezik për jetën e banorëve

Prej 25 vitesh banorët e zonës së “ Ish kenetës” janë të detyruar të bashkëjetojnë më kanalin e hapur të ujrave të zeza, që përshkon rrugën “Azem ...
Shqiptarët jetojnë për t’u ushqyer, një e treta e ekonomisë shkon për bukë

Shqiptarët jetojnë për t’u ushqyer, një e treta e ekonomisë shkon për bukë

    Kafshatë që s’kapërdihet asht, or vlla, mjerimi, kafshatë që të mbetë në fyt edhe të zë trishtimi”.  ‘Poema e Mjerimit’ e Migje ...
“Të lindësh Grua”

“Të lindësh Grua”

  Jam Grua dhe besoj në forcën time. Jam Grua dhe protestoj ndaj jush që më emërtoni dhe cilësoni qënie të brishtë.E brishtë ndjehem vetë ...
Drejtësia e munguar nga politika, dështoi të jepet dhe në sallën e gjyqit

Drejtësia e munguar nga politika, dështoi të jepet dhe në sallën e gjyqit

73 vjeçari Meleq Qerimi, anëtar i komunitetit rom në zonën e Bregut të Lumit, në datën 18 shkurt të këtij muaji është arrestuar nga policia dhe shoqër ...
Arsimi i keqtrajtuar, si po tkurret numri i nxënësve

Arsimi i keqtrajtuar, si po tkurret numri i nxënësve

Që nga 7 marsi i vitit 1887, kur u hap Mësonjëtorja e parë shqiptare kanë kaluar 132 vite dhe sistemi arsimor në vend vetëm sa ka përkeqësuar prob ...
‘Shteti kundër pakicës’: si po sorollaten romët e Selitës për legalizimin e shtëpive

‘Shteti kundër pakicës’: si po sorollaten romët e Selitës për legalizimin e shtëpive

31 familje Rome në zonën e Selitës, në rrugën "Frang Bardhi", prej më shumë se një viti janë duke kërkuar, me këmbëngulje të shtuar, legalizimin e ban ...
Shqipëria drejt shuarjes/ Shtesa natyrore e popullsisë, më e ulëta që kur ka nisur regjistrimi në 1923

Shqipëria drejt shuarjes/ Shtesa natyrore e popullsisë, më e ulëta që kur ka nisur regjistrimi në 1923

Diferenca ndërmjet lindjeve dhe vdekjeve, ajo që përcakton shtesën natyrore të popullsisë, është duke ngushtuar më shpejtësi vit pas viti duke laj ...
Kriza e vërtetë e Shqipërisë

Kriza e vërtetë e Shqipërisë

A e dini se 60% e ameri kanëve mendojnë se të varfrit janë përtacë e ndaj janë të varfër, ndërkohë që në Europë vetëm 26% mendojnë kështu. Nga ana ...
Minimumi jetik si lëkura e Shagrenit!

Minimumi jetik si lëkura e Shagrenit!

Lëkura e shagrenit ka një veti që vjen e tkurret gjithnjë e më shumë.Pagesa e ndihmës ekonomike për dhjetëra familje shqiptare në nevojë ka ardhur ...
Kjo naftë po na vret ngadalë!

Kjo naftë po na vret ngadalë!

  Rreth 2.2milionë tonë naftë dhe nënprodukte të saj digjen çdo vit në rrugët e Shqipërisë. Cdo ditë në rrugët tona lëvizin mbi 500mijë mj ...
1 2 3 4 39 20 / 384 POSTS