Aplikimi online për provimet e Maturës Shtetërore të vitit 2019

Aplikimi online për provimet e Maturës Shtetërore të vitit 2019

Aplikimi online për provimet e Maturës Shtetërore të vitit 2019, do të nisin që në muajin janar, ndryshe nga sa ka ndodhur më herët kur ky proces zhvi

HISTORIA, FSHATI QË HAPI VETË RRUGËN…
Produktet më të dashura për fëmijët janë shkaktarët e hipertensionit…
LUGINA E KATIT TË FUNDIT … : ATY KU SHKON NË PUNË ME TELEFERIK

Aplikimi online për provimet e Maturës Shtetërore të vitit 2019, do të nisin që në muajin janar, ndryshe nga sa ka ndodhur më herët kur ky proces zhvillohej në muajin mars. Që me nisjen e vitit të ri maturantët duhet të jenë të qartë për programin e studimit që do të ndjekin me qëllim që të zgjedhin dhe lëndët që do të japin provim.

Maturantët duhet të qartësojnë idetë për degën e studimeve universitare që me nisjen e vitit të ri. Ndryshe nga më parë kur për provimet e maturës shtetërore aplikonin online në muajin mars në 2019, do të aplikojnë që në muajin janar. Këtë duhet ta kryejnë në dy faza. Rregullorja për zhvillimin e provimeve të maturës qartëson; se maturanti duhet të plotësojë formularin A1 dhe A1Z fillimisht në portalin qeveritar e-albania nga 7 deri më 15 janar dhe më pas në portalin Matura Shtetërore nga 16 janari deri më 6 shkurt. Për këtë proces Qendra e Shërbimeve Arsimore do të publikojë një kalendar të posaçëm. Ndërkohë maturantët e këtij viti nuk do t’i nënshtrohen me pesë provimeve, por vetëm katër të tilla. Tre të detyrueshëm dhe vetëm një lëndë me zgjedhje. Ndryshime pritet të ndodhin dhe në përmbajtjen e testit i cili pritet të ketë më tepër pyetje logjike për të diferencuar nivelin e nxënësve.

COMMENTS

WORDPRESS: 0