A do të ishe ti i qetë nëse qeveria jote do të kishte të gjithë të dhënat e tua?

A do të ishe ti i qetë nëse qeveria jote do të kishte të gjithë të dhënat e tua?

Danimarka ka një bazë tëdhënash  për të gjitha të dhënat private për qytetarët e saj dhe ata janë dakord me këtë gjë. Qeveria mbledh gjinitë e njer

Rreth 2000 fëmijë emigrantë janë ndarë nga familjarët e tyre gjatë 6 javëve të fundit
Dardha nën dëborë …
Në Shqipëri është shumë e thjeshtë që fëmijët të blejnë alkool dhe duhan

Danimarka ka një bazë tëdhënash  për të gjitha të dhënat private për qytetarët e saj dhe ata janë dakord me këtë gjë.

Qeveria mbledh gjinitë e njerëzve, datat, vendin e lindjes, identitetin e prindërve dhe adresën e shtëpisë.

Të dhënat e mëdha gjithashtu lidhen me shëndetin, edukimin dhe mirëqënien sociale.

Kështu që studiuesit mund ti përdorin të dhënat për studimet e tyre.

Personat danezë kanë akses tek të dhënat të ruajtura për ta.

Ata kanë një shkallë të lartë besimi tek qeveria e tyre.

Rregjistrimi nuk ka qenë i kundërshtueshëm dhe është parë gjerësisht si një mjet i mirë.

Sistemi i rregjistrimit civil i Danimarkës ka qenë i pari në botë dhe tani kanë kaluar 50 vite.

Kompanitë private në vendet e tjera nuk mund të jenë shumë optimiste në mbledhjen e të dhënave.

A do të ishe ti i qetë nëse qeveria jote do të kishte të gjithë të dhënat e tua?

COMMENTS

WORDPRESS: 0