1 2 3 103 10 / 1026 POSTS
E ardhmja në dorë të Grave.Vajzat më të shkolluara se djemtë. Dominojnë edhe në profilet mashkullore.

E ardhmja në dorë të Grave.Vajzat më të shkolluara se djemtë. Dominojnë edhe në profilet mashkullore.

Barazia gjinore në Shqipëri ka qenë një sfidë në dekadën e fundit. Së shpejti nuk do të kemi nevojë  që kuotat gjinore t’i detyrojnë ligjet . Të ar ...
INSTAT: Shqiptarët dembelë, 31% nuk duan të punojnë

INSTAT: Shqiptarët dembelë, 31% nuk duan të punojnë

Raporti: Të rinjtë dhe studentët dominojnë papunësinë në Shqipëri, kryesojnë meshkujt Shqiptarët dembelë?! 31 % e popullsisë në moshën produktivite ...
Leskovik: Banorët, 15 vite pa ujë të pijshëm

Leskovik: Banorët, 15 vite pa ujë të pijshëm

  Prej më shumë se 15 vitesh banorët e Leskovikut vijojnë të vuajnë ende mungesën e ujit të pijshëm,duke mos marrë asnjë zgjidhje për prob ...
102 milionë dollarë  nga taksapaguesit shqiptarë, për të larguarit padrejtësisht nga puna, dyfishi i ndihmës vjetore që qeveria ka akorduar për të varfërit.

102 milionë dollarë nga taksapaguesit shqiptarë, për të larguarit padrejtësisht nga puna, dyfishi i ndihmës vjetore që qeveria ka akorduar për të varfërit.

Rotacionet politike, ndryshimet e titullarëve të institucioneve shpesh shoqërohen edhe me ndryshimin e punonjësve.  Ata që e paguajnë faturën e të lar ...
Durrës:  Shëtitorja Taulantia, e vetmja në qytet, mes ndotjes dhe degradimit

Durrës: Shëtitorja Taulantia, e vetmja në qytet, mes ndotjes dhe degradimit

Shëtitorja “Taulantia” është e vetmja në qytetin bregdetar . Gjatë stinës së nxehtë ajo frekuentohet nga një numër i  lartë  vizitorësh . Ndonëse jemi ...
Shkodër: Rruga ku  “kalohet me varkë”

Shkodër: Rruga ku “kalohet me varkë”

Një nga rrugët në lagjen Partizani të qytetit të Shkodrës prej shumë kohësh është totalisht e pakalueshme në këmbë dhe shumë e vështirë për të ecu ...
Raporti i OSBE:Gratë shqiptare më të dhunuarat në Europën Lindore

Raporti i OSBE:Gratë shqiptare më të dhunuarat në Europën Lindore

Në Shqipëri 31% e grave dhe vajzave deklaron se është ndeshur me një nga format e dhunës në 12 muajt e fundit, ku autorë janë partnerët. Studimi i ...
Shqiptarët që duan të ikin nga vendi, çdo muaj kemi rritje të frikshme të numrit të të larguarve.

Shqiptarët që duan të ikin nga vendi, çdo muaj kemi rritje të frikshme të numrit të të larguarve.

Qytetarët shqiptarë renditen të 4-t në listën me 152 shtete për largimin nga vendi ku jetojnë. Të pyetur në lidhje me këtë çështje, 60% e tyre duan të ...
Klos: Shkolla 9-vjeçare plotësisht e amortizuar

Klos: Shkolla 9-vjeçare plotësisht e amortizuar

Disa shkolla në rrethin e Elbasanit vazhdojnë të jenë në kushte emergjente  për mungesë të fondeve, pasi nuk janë realizuar projektet për rikonstruksi ...
Shqipëri, alarmante lindjet barazohen me vdekjet

Shqipëri, alarmante lindjet barazohen me vdekjet

Tendenca e treguesve demografik në Shqipëri po shfaq një situatë gjithmonë e më shumë alarmante. Instituti i Statistikave raportoi se, në tremujorin e ...
1 2 3 103 10 / 1026 POSTS