68 vjeçari i cili edhe pse jeton në kushte të papërshtatshme,  sjell vetëm pastërti në lagje.

68 vjeçari i cili edhe pse jeton në kushte të papërshtatshme, sjell vetëm pastërti në lagje.

Të lyesh me gërqele murret, trotuaret e madje edhe kazanët e mbeturinave, duket një sakrificë pastërtore që nuk para shikohet në ditët e sotme. Hal

Provimet e Maturës Shtetërore 2018…
Studim: Fëmijët që ushtrojnë aktivitet fizik kanë më shumë fuqi të trurit …
“Na morën në qafë. Më mirë ta na thotë shteti vdisni”, Ankesa nga të sëmurët për listën e re të barnave

Të lyesh me gërqele murret, trotuaret e madje edhe kazanët e mbeturinave, duket një sakrificë pastërtore që nuk para shikohet në ditët e sotme.

Halil Hibro, 68 vjeç, banor I lagjes 6 në Korçë, e bën këtë punë çdo ditë. Ai lyen me gëlqere murret, trotuaret, pastron mbeturinat, njësoj sikur të ishte një I punësuar nga bashkia.

Shembulli i tij u bë objekt i mediave nga një banor i lagjes, Demir Arza, teksa vuri re ditë pas dite një ambjent gjithnjë e më të pastër.

‘Nëse ka vetëm lajme me arrestime dhe vrasje, vjedhje dhe korrupsion, ja ku është një person që shërben pa lekë në dobi të lagjes ‘ thotë Demir Arza.

 

Vetë 68 vjeçari Halil Hibro thotë se jeton i vetëm dhe jeton në kushte të papërshtatshme. Prej gati 3 muajsh, vullnetarisht ai lyen dhe pastron rrugët dhe sheshet e lagjes së tij. Ndonjëherë i paguajnë gërqelen, i japin edhe ndonjë kafe, dhe Halili nxitet të vazhdojë ‘misionin’ e tij të pastërtisë.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0