20 vite duke pritur për ujë të pijshëm/Video

20 vite duke pritur për ujë të pijshëm/Video

    120 familje të varfëra nga komunitetit Rom në  fshatin Mbrostar (Fier), prej 20 vitesh nuk furnizohen me ujë të pijshëm nga Uj

Telat e korentit, nje rrezik i madh
A duhet të shpresojmë tek një Institucion Kushtetues i Pavarur, ku drejtuesi emërohet si pasojë e një marrëveshje politike ?
Lezhë/ Të sëmurë dhe mes varfërisë ekstreme.

 

 

120 familje të varfëra nga komunitetit Rom në  fshatin Mbrostar (Fier), prej 20 vitesh nuk furnizohen me ujë të pijshëm nga Ujësjellës Kanalizime Fier për shkak të mungesës së investimeve.

Fshati duket sikur është ende nën sundimin e Komunizmit, ende i paprekur dhe pa i zhvilluar nga institucionet vendore, të rinjtë kanë zgjedhur emigrimin dhe të vetmit në fshat janë mosha e tretë dhe ata me shumë kërkesa drejtuar institucioneve për ti zgjidhur, por ende sot situata e tyre për ujin e pijshëm është njësoj. 

Të pyetur nga Informim.al ata tregojnë se me ujë furnizohen vetëm tek 2 shtëpi të cilët kanë arritur të instalojnë në banesat e tyre puse për të furnizuar rreth 120 familje rome në fshat. 

 

Brejdon Xhavara

COMMENTS

WORDPRESS: 0